Startupokkal együttműködve képzeli el ambiciózus növekedési terveinek megvalósítását a Mondelēz
Az Oreo gyártójának kockázati tőkével foglalkozó részlege, a SnackFutures azt tervezi, hogy 2030-ig legalább megduplázza a portfóliójában lévő vállalatok számát.
A Mondelēz International fel kívánja gyorsítja kockázati tőkébefektetési ágának beruházásait, és a snack-óriás a startupoktól várja, hogy nagyobb mértékben járuljanak hozzá jövőbeli növekedéséhez.
Annak ellenére, hogy közel öt éve létezik a Mondelez SnackFutures néven ismert egysége, eddig mindössze hét befektetést eszközölt, amelyek nagyrészt három területre koncentrálódtak: az általa felforgatónak tekintett élelmiszeripari vállalatokra, a jóllétet előtérbe helyező snack-ipari szereplőkre, valamint a termékek előállításához használt új és újszerű technológiák fejlesztőire.
Richie Gray, a Mondelēz áprilisban a SnackFutures élére kinevezett alelnöke elmondta, hogy mivel az élelmiszeriparban fokozódik a diszrupció, és a vállalat keresi a módját annak, hogy a jövőben „felgyorsítsa” növekedését, ezért „az eddigieknél is életbevágóbb komolyabb figyelmet szentelni az ilyen vállalatok felkutatásának, azonosításának és az azokba történő befektetésnek”.
Kapcsolódó cikkeink
Jön a legizgalmasabb agrártechnológiai rendezvény
A mezőgazdaság újjászületése a generációk küzdelmeiben, globális agrárrobotikai forradalom, átjárás a…
Tovább olvasom >Kínában terjeszkedik a Mondeléz International
A többek között az Oreo és a Philadelphia márkákról ismert…
Tovább olvasom >Új Besties: a Coca-Cola® és az OREO® a barátságot ünnepli közös, limitált kiadású üdítőjével
„Besties”, azaz örök barátok – a két ikonikus márka, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >