Spotlights 2023: Fedezze fel a FRUIT LOGISTICA újdonságait most

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 06. 12:45

A műszaki innovációkkal az iparág nagyobb fenntarthatóságot és kevesebb élelmiszer-pazarlást biztosít.

A FRUIT LOGISTICA ideális platform a gyümölcs- és zöldségkereskedelem számára az innovációk bemutatására. Legyen szó új gyümölcs- és zöldségfajtákról, fenntartható csomagolásról, adatokkal alátámasztott termelésellenőrzésről vagy kártevő-ellenálló fajtákról, a szakma látogatóinak számos új termékkel lesz lehetőségük találkozni 2023. február 8. és 10. között Berlinben.

A vásárt megelőző időszakban a szakmai látogatók és a média képviselői áttekintést kaphatnak azokról a megoldásokról, amelyeket a FRUIT LOGISTICA kiállítói tartogatnak az olyan aktuális globális kihívásokra, mint a klímaváltozás vagy az erőforrások szűkössége. A globális gyümölcskereskedelem vezető szakkiállítása több mint 30 válogatott innovációt mutat be a Spotlights-ban, köztük számos világpremiert.

Az innovatív csomagolás például nagyobb fenntarthatóságot biztosít. A Carton Pack cég kifejlesztett egy praktikus vödröt Social Plastic® rPET-ből. Ez az óceánokból nyert műanyag, mely csökkenti a környezetszennyezést, és egyben javítja a „gyűjtők” életkörülményeit, akiknek a program egészségügyi ellátást, oktatást biztosít. Az Inkarta viszont a papírt használja csomagolóanyagként. Ez a termék is megújuló nyersanyagokból készül és teljes mértékben újrahasznosítható.

Pontos adatok, hatékony termelés

Hogy a pontos adatok hogyan tehetik hatékonyabbá a termelést, azt például a holland Hotraco cég mutatja be az iHotraco Storage Data szolgáltatással. Könnyebbé teszi a betakarítás tárolását, mivel a termelő mindig minden adatot szem előtt tart. A Delphy Digital minőségirányítási rendszereivel a gyártást is támogatja. Segítségével hatékonyabbá teheti az üvegházban történő termesztést. A DeltaTRAK valós idejű naplózói elkísérik a friss árut a végfelhasználóhoz vezető úton. A FlashTrak Cloud Services segítségével a DeltaTRAK egyablakos megoldást kínál a globális ellátási lánc szereplői számára az adatvezérelt döntések meghozatalához. Az ehhez hasonló technikai újítások hatékonyan csökkentik az élelmiszer-pazarlást.

A világ legnagyobb gyümölcságazati kiállítása 2023-ban 112 ezer négyzetméter kiállítási felülettel, csaknem 2000 kiállítóval várja látogatóit. A 2023. február 8-10. között Berlinben megrendezésre kerülő FRUIT LOGISTICA 2023 kiállításra több mint 130 országból legalább 40 ezer látogatót várnak a szervezők.

A kiállításra kedvezményes áron lehet online jegyet vásárolni a magyar képviseleten igényelhető kód segítségével. 

Kapcsolódó cikkeink