SPAR free from termékcsalád: megoldás glutén- és laktózérzékenyek számára

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 06. 00:01

A gluténérzékenyeknek és laktózintoleranciában szenvedőknek a SPAR új termékcsaládja, a SPAR free from kínálja a megoldást. A glutén- és tejcukorérzékenység jelentős szociális és anyagi terhet jelent az egyre több érintett számára.

A SPAR free from termékcsalád – amely többek között gluténmentes pékárut, mártásporokat, müzliket, kekszeket, valamint laktózmentes vajat, joghurtot tartalmaz – üdvözítő megoldás az élelmiszer érzékenyek  e csoportjai számára. A termékek megkönnyítik nemcsak az érintettek, hanem családtagjaik életét is, hiszen most a SPAR Csoport üzleteiben elérhető áron kaphatóak a speciális élelmiszerek.
Napjainkban egyre nagyobb számban diagnosztizálnak krónikus emésztési zavarokkal küzdő betegeket. Különösen nagy veszélyt jelenthet az emberi szervezet számára, hogy az esetek mindössze töredéke mutat tüneteket, így nehéz a felismerésük. A gluténérzékenységben és a laktózintoleranciában szenvedő betegeknek életük végéig szigorú diétát kell tartaniuk – hangsúlyozza Dr. Balaicza Erika belgyógyász.
„Örömünkre szolgál, hogy az érintett emberek és családok számára mi kínáljuk elsőként az élelmiszer kereskedelmi láncok közül sajátmárkás kategóriában ezeket a termékeket. A jelenleg bevezetett 25 féle SPAR free from árucikk csak a kezdet, a termékcsaládot a jövőben tovább bővítjük” – mondta Feiner Péter, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnöke.
Kapcsolódó cikkeink