Sorra zárnak be az éttermek a nyugati országrészben (is)
Sok étterem Nyugat-Magyarországon továbbra sem tudott újra megnyitni, és a bezárások sorozata még mindig érezteti hatását. A hullámok elkezdődtek tavaly áprilisban Győr-Moson-Sopron megyében, és egyes helyek még mindig új bérlőt keresnek.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/09/23-infuriating-things-hipster-restaurants-are-trying-to-pass-off-as-plates-16-182x300.jpg)
A kép illusztráció
Az egyik ilyen népszerű hely, a soproni söröző a Várkerületen, amely kerthelyiséggel és utcai terasszal rendelkezett, hosszú ideig népszerű volt a helyiek és a turisták körében. Sztárok, politikusok és művészek is gyakran látogatták, és a falakat fotók díszítették, amelyeken ők szerepeltek. Ez volt az utolsó olyan hely a városban, ahol még nem olyan régen élő zongoristával is kísérték az ebédet. Tavaly nyár végén bezárt a soproni Várkert Café & Restaurant, majd a Graben Étterem is, és velük együtt még további hat népszerű soproni hely, köztük azóta újranyitott Hotel Lővér – számolt be a Telex.
A bezárt vendéglátóhelyek a soproni belvárosban is azt mutatják, hogy mennyire visszaesett a turizmus, mivel az ilyen helyek közül sok még mindig várja új bérlőjét. A Fogas a Tűztorony közelében, a Rókalyuk Söröző a várkerületben, és számos más hely is bezárta az ajtókat a történelmi belvárosban. Az egyetlen kivétel az említett Hotel Lővér, amely a Danubius Hotels Zrt. új üzemeltetőjével kinyitott 2022 áprilisában, miután 2022 októberében bezárt.
Mosonmagyaróváron tavaly szeptemberben néhány hely jelezte a bizonytalan idejű szünetet, és novemberben a bezárások elértek Győr környékét is. A pannonhalmi főapátság által fenntartott luxusétterem, a Viator, azóta már csak konferencia- és rendezvényközpontként működik – a jelenségről a hellovidek.hu számolt be.
Győrben az egyik legismertebb hely, az Arrabona Ételbár előre meghirdette november 26-i búcsúhétvégéjét, és a bezárás előtt soha nem látott rohamot élt meg. Az öreg és levitézlett szendvicsütő is kitüntetést érdemelne, mivel az utolsó hétvégén százakért készítette a hely legendás gombás melegszendvicseit. A cégvezető, Mike Zoltán, egy vendéglátós kollégának adta emlékbe a 40 éves berendezést.
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatok miatt bezárt egy debreceni éttermet a Nébih
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak…
Tovább olvasom >Eldugott, különleges éttermek a Mátra környékén
A Mátra az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Magyarországon, de annak környékét…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >