Sokszínű konjac, ami nem konyak
Semmi köze a konyakhoz annak a konjacnak ami a 21 század elején az üdítőitalok egyik fontos modernkori kiegészítőjévé vált. A konjac egy zselatintípus neve – az elrágcsálható zselét apró négyzetformára vágják, így teszik bele a gyümölcslébe, vagy éppen a kávé-, és teaalapú ízesített italokba. Az így keletkező frissítőt aztán nagy átmérőjű szívószállal szolgálják fel – akárcsak a „hasonló elven működő” bubble tea-t.
A konjac állaga inkább roppanós, mint rágós, könnyű, szőlőszerű ízzel, amelyet azonban nem ad át az italnak. Persze a konjac-ot nem csak italokba lehet tenni; pompás kiegészítője lehet jégkásáknak, gyümölcs-kelyheknek is. Az elnevezés a Japánban és Kínában termesztett konnyaku gyökérből ered. A zselatin összetevő ráadásul kedvező élettani hatásokkal is rendelkezik.
A növényt ördögnyelvnek is hívják. Az ördögnyelv az ázsiai konyhában több mint 2000 éve van jelen, különféle egészséges ételeket készítenek belőle, mint például a shirataki tésztát. A szervezet emésztőenzimei nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben képesek lebontani, így nem emeli a vércukorszintet, nem hizlal. Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe, ugyanis rendkívül alacsony a kalória tartalma és csaknem szénhidrát- és zsírmentes.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kánya Kata: mindenki felelős a saját életéért!
Kánya Kata nem kér a titulusokból, abban hisz, hogy mindenkit…
Tovább olvasom >Új távlatokat nyit a rovarfehérje-iparban az Agroloop és a FreezeM együttműködése
Az Agroloop takarmánycélú lárvatenyésztési és takarmányalapanyag-előállítási tevékenysége egy teljesen új…
Tovább olvasom >Felelős e-kereskedelmet várnak el a lengyel vásárlók
A lengyel vásárlók egyre inkább elvárják az online boltoktól a…
Tovább olvasom >