Sokat tehetne Edinburgh és Stockholm a károsanyag-kibocsátás mérsékléséért
Dr. Joseph Poore élelmiszer-fenntarthatósági szakértő kimutatása szerint, ha Edinburgh és Stockholm is vegán étrendre váltana, a kibocsátás olyan mértékben csökkenne, mintha közel 1,5 millió autó eltűnne az utakról.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Poore szerint egy vegán Edinburgh, a Vegan Treatyt elsőként aláíró európai nagyváros, összesen 532 000 autóéval megegyező mennyiségű károsanyag-kibocsátást takarítana meg, és ezzel az Egyesült Királyság Lake District Nemzeti Parkjának megfelelő nagyságú területet (232 000 hektár) lehetne visszaadni a természetnek.
Ennél is nagyobb része lehetne Stockholmnak, ugyanis ha Svédország fővárosa vegán étrendet alkalmazna, akkor a légkörbe kerülő káros anyag mennyisége 935 000 autóéval lenne egyenértékű, és 176 000 hektárnyi terület válhatna így újra vadon élővé.
A felvetés, úgy tűnik, pozitív fogadtatásra és megértésre talált – különösen Stockholm vegán polgármestere, Karin Wanngård részéről, aki az adatok közzétételének platformot biztosító webináriumot is bemutatta. //
Kapcsolódó cikkeink
Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >Fenntartható működés a SPAR-nál: kevesebb műanyag, több megmentett élelmiszer
A SPAR Magyarország hosszú évek óta törekszik arra, hogy mind…
Tovább olvasom >Második e-kamionját állította forgalomba az ALDI
Miután a kiskereskedelmi láncok közül 2021-ben elsőként állított napi forgalomba…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >