Sok sör fogy a Balaton InterCity-járatokon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 08. 17. 11:35

A Balaton InterCity-járatokon a fejlesztéseknek és az áraknak köszönhetően elégedettek az utasok. Június elejétől már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott a fedélzeten. A turisztikai szezon alatt naponta 124 járat közlekedik, amelyek közt van bisztró- vagy étkező-, háló-, valamint fekvőhelyes kocsi is.

A hagyományos magyar ételek mellett streetfood stílusú fogások is elérhetők

Az elmúlt években újraindított fedélzeti és állomási vendéglátás népszerűsége a megtelt nemzetközi vonatok, a balatoni étkezőkocsik kihasználtsága és a szolgáltatások növekedése alapján nyilvánvaló. Az idei nyáron a tíz étkezőkocsiból hat megújult kívül-belül, és az utasok elégedettsége hozzájárult a sör és a hamburger sikeréhez – mutat rá VG.

A Balaton IC-k részeként Budapest és Keszthely között kétóránként közlekednek az étkezőkocsik, amelyekben a hagyományos magyar ételek mellett streetfood stílusú fogások is elérhetők.

Az árak tekintetében, a Start Burger ára 2023-ban 1690 forint, ami 13,4%-os drágulást jelent a tavalyi 1490 forinthoz képest. A Classic és Vega Burger ugyanebben az árkategóriában található, és a menü opciója (hamburger, hasábburgonya, 0,5 literes csapolt sör vagy üdítő) 2470 forintba kerül.

Kapcsolódó cikkeink