Sok sör fogy a Balaton InterCity-járatokon
A Balaton InterCity-járatokon a fejlesztéseknek és az áraknak köszönhetően elégedettek az utasok. Június elejétől már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott a fedélzeten. A turisztikai szezon alatt naponta 124 járat közlekedik, amelyek közt van bisztró- vagy étkező-, háló-, valamint fekvőhelyes kocsi is.
Az elmúlt években újraindított fedélzeti és állomási vendéglátás népszerűsége a megtelt nemzetközi vonatok, a balatoni étkezőkocsik kihasználtsága és a szolgáltatások növekedése alapján nyilvánvaló. Az idei nyáron a tíz étkezőkocsiból hat megújult kívül-belül, és az utasok elégedettsége hozzájárult a sör és a hamburger sikeréhez – mutat rá VG.
A Balaton IC-k részeként Budapest és Keszthely között kétóránként közlekednek az étkezőkocsik, amelyekben a hagyományos magyar ételek mellett streetfood stílusú fogások is elérhetők.
Az árak tekintetében, a Start Burger ára 2023-ban 1690 forint, ami 13,4%-os drágulást jelent a tavalyi 1490 forinthoz képest. A Classic és Vega Burger ugyanebben az árkategóriában található, és a menü opciója (hamburger, hasábburgonya, 0,5 literes csapolt sör vagy üdítő) 2470 forintba kerül.
Kapcsolódó cikkeink
Reptéri kitelepüléssel várja az érdeklődőket a Nemzetgazdasági Minisztérium
A légi utasok jogainak védelme, fogyasztói tudatosságuk erősítése érdekében a…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >