Skót whisky törvény készül Angliában
A védelemre a külföldi gyártókkal szemben van szüksége a skót whiskynek, amely az egyik legfontosabb exportcikk.
Évente kétmilliárd font értékben exportálnak Skóciából
whiskyt. Ha ezt az értéket tartani akarják, és meg szeretnék védeni a márkát a
hamisítóktól, szükség van a törvényi védelemre – hangsúlyozta Des Browne, a
skót ügyekért felelős miniszter.
A tervezett törvény szerint szigorúan szabályozzák, milyennek kell lennie a
skót whiskynek, amelyet öt kategóriába sorolnak: készülhet kizárólag malátából,
kizárólag gabonából, kevert malátawhisky, kevert gabonapárlat, illetve maláta
és gabona keveréke.
A gyártók öt regionális nevet használhatnak: felföldit, alföldit, speyside-it,
campbeltownit, illetve islayit írhatnak a palackra – de más nevét, illetve
ahhoz hasonlót nem.
Elsősorban Indiában és Kínában hamisítják a skót whiskyt, pontosabban az ott
gyártott italt olyan néven és címkével hozzák forgalomba, amely megtévesztő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >