Sirha Business Café

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 11. 18. 20:22

A Sirha Business Café standján a kiállítás három napján három fő téma köré szerveződnek az előadások és panelbeszélgetések, ahol a résztvevők válaszokat kaphatnak az adott terület üzletfejlesztési kérdéseire, megismerkedhetnek az új trendekkel, a piac legnagyobb kihívásaival, legyen szó kávé-, pék és cukrász- vagy bárbizniszről. A programokon a látogatók az ágazat ismert szereplőit kérdezhetik.

Szuna Noémi
programszervező
Sirha Business Café

A kávéé lesz az első nap, ahol a hazai piac szereplőinek bevonásával zajlanak lokális és globális témákat érintő beszélgetések, például a fenntarthatóságról és a környezettudatosságról, ami a termőterületeken zajló munkákat, a feldolgozás teljes folyamatát, valamint a fogyasztók kiszolgálását is érinti. Hasonlóan érdekes téma az újhullámos kávékultúra aktuális helyzete, a fogyasztói élmény és edukáció irányítása a pörkölők, kávézók és baristák által. Napirenden lesz az is, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhető újabb és újabb professzionális, valamint háztartási eszközök hogyan alakítják a fogyasztói szokásokat, de olyan bemutatókra is sor kerül, amelyek a leggyakoribb kávékészítési hibákra hívják fel a szakmabeliek figyelmét.

Második nap a pék- és cukrászszakma képviselői tartanak panelbeszélgetéseket: növekvő piaca van-e az újgenerációs pékségeknek és cukrászatoknak, a „kézműves” minőség érvényesíthető-e ipari mennyiségben, megtanulható-e a szakma az iskolai képzés során, és mi lehet a megoldás a munkaerőhiányra.

 

 

A kiállítás utolsó napján pedig a bárszakmáé a terep: bemutatók, italtrendek, piaci újdonságok várják a vendégeket. A stand pultjánál pedig mindhárom nap különleges kávékat és koktélokat kóstolhatnak a látogatók.

Kapcsolódó cikkeink