Sirha Business Café
A Sirha Business Café standján a kiállítás három napján három fő téma köré szerveződnek az előadások és panelbeszélgetések, ahol a résztvevők válaszokat kaphatnak az adott terület üzletfejlesztési kérdéseire, megismerkedhetnek az új trendekkel, a piac legnagyobb kihívásaival, legyen szó kávé-, pék és cukrász- vagy bárbizniszről. A programokon a látogatók az ágazat ismert szereplőit kérdezhetik.
A kávéé lesz az első nap, ahol a hazai piac szereplőinek bevonásával zajlanak lokális és globális témákat érintő beszélgetések, például a fenntarthatóságról és a környezettudatosságról, ami a termőterületeken zajló munkákat, a feldolgozás teljes folyamatát, valamint a fogyasztók kiszolgálását is érinti. Hasonlóan érdekes téma az újhullámos kávékultúra aktuális helyzete, a fogyasztói élmény és edukáció irányítása a pörkölők, kávézók és baristák által. Napirenden lesz az is, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhető újabb és újabb professzionális, valamint háztartási eszközök hogyan alakítják a fogyasztói szokásokat, de olyan bemutatókra is sor kerül, amelyek a leggyakoribb kávékészítési hibákra hívják fel a szakmabeliek figyelmét.
Második nap a pék- és cukrászszakma képviselői tartanak panelbeszélgetéseket: növekvő piaca van-e az újgenerációs pékségeknek és cukrászatoknak, a „kézműves” minőség érvényesíthető-e ipari mennyiségben, megtanulható-e a szakma az iskolai képzés során, és mi lehet a megoldás a munkaerőhiányra.
A kiállítás utolsó napján pedig a bárszakmáé a terep: bemutatók, italtrendek, piaci újdonságok várják a vendégeket. A stand pultjánál pedig mindhárom nap különleges kávékat és koktélokat kóstolhatnak a látogatók.
Kapcsolódó cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >Minden szempontból meggyőzően teljesített az idei EuroCIS
A kiskereskedelem jövője a technológiáról és az innovációról szól, amelynek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >