Magazin: Semmi nem állhat az érték és a minőség útjába!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 11. 23. 07:52

Harmadik alkalommal került sor az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseinek átadójára szeptember 9-én, a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Idén a rendkívüli körülmények ellenére 33 pályázó 39 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát és ezzel együtt a kitüntető címet a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen.

Szerző: Budai Klára

Az ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese mondott beszédet és adta át a kitüntetéseket. Az idei díjazottak között többségében közép- és kisvállalkozások találhatók, de mezőgazdasági kistermelők és alkotóművészek is megmérettették magukat a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyén.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2020-ban – a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. és a Szám-Pont Kft. írta ki és valósította meg.

Érték és Minőség Nagydíj

A Védjegy a minőség garanciája!

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázati rendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalára, segítse elő a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését hozzájárulva ezzel a gyártók piaci munkájához, exporttevékenységük fejlesztéséhez is.

Kiss Károlyné Ildikó a DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója, a védjegy alapítója a következőkről tájékoztatott bennünket:

Kiss Károlyné Ildiko-Diamond

Kiss Károlyné
ügyvezető igazgató
DIAMOND Szervezőiroda

– A világon végigsöprő, meglepetésszerű események természetesen bennünket is érintettek, de mindent elkövettünk, és az Érték és Minőség Nagydíj nem veszített presztízséből. A minőség, a versenyképesség és a fenntarthatóság szempontrendszere idén is testet öltött kiváló pályázatok formájában. A gazdaság szereplőivel kapcsolatban levő szolgáltatóként a vállalkozásokat érintő negatív változások bennünket is sújtottak. A kommunikációs lehetőségek beszűkülése nagy nehézségeket okozott, hiszen a pályázati rendszer megvalósulását nem lehet csak az online térre szűkíteni.

A rendkívüli körülmények miatt csökkent ugyan a pályázatok száma, a dokumentumok összeállításának gondossága viszont határozottan emelte a színvonalat, és magas mércét állított a bírálók elé. Azok a termékek és szolgáltatások, amelyek a végső megmérettetésen is győzedelmeskedni tudtak, nemzetközi mércével mérve is a legkiemelkedőbb szakmai színvonalat képviselik. Az év elején meghirdetett jelmondatunk: „Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!” kiemelkedő jelentőségűvé vált. A legnépesebb díjazotti kör az egészség megőrzéséhez kapcsolódó élelmezéshez, élelmiszeriparhoz köthető. Remélem a kínálat széles palettájából a védjegy feltüntetése egyértelmű pozitív megkülönböztetést jelent a kiváló magyar élelmiszereknek.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az utolsó zsűri fordulóig eljutott és bírált pályázatok 100%-át méltónak ítélte a Tanúsító Védjegy viselésére, ez reális tükörképe volt az idei színvonalnak.

Közös pályázói törekvés a magasabb szintű kiszolgálás

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát és vele a Kitüntető címet 39 pályázat érdemelte ki. A benyújtott és díjazott pályázatok 10 pályázati témakörhöz kapcsolódtak változatos gazdasági palettát lefedve. Valamennyi pályamunkánál megfigyelhető volt a felhasználók, fogyasztók mind magasabb szintű kiszolgálására való törekvés. A díjnyertes pályázatok az ország 13 megyéjéből érkeztek, hazánk összes régióját érintve. A nyertesek 41%-a budapesti, 59%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik. A győztes pályázatok több mint 90%-a kézzel fogható termékek körébe sorolható, míg kevesebb mint 10%-a kapcsolódik valamilyen szolgáltatáshoz.

A díjazott pályázatok körében a számokat megfigyelve megállapítható, hogy az élelmezéshez kötődő pályázatok továbbra is a legnépesebb csoportot képviselik. Az új védjegyhasználók közel 56%-a ebből a körből került ki.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte:

– Az Érték és Minőség Nagydíj védjegye ezért is kulcsfontosságú, mert objektív mérőszámok alapján igazolja a díjazott termékek és szolgáltatások kiváló minőségét. Az Érték és Minőség Nagydíj sok más megkülönböztető védjeggyel szemben azonban ennél többre törekszik, hiszen a tudatos vásárlás és fogyasztás előmozdítását összekapcsolja a kimagasló minőséget előállító hazai termelők elismerésével.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott:

– Az idei Érték és Minőség Nagydíj díjazottjainak több mint fele az agráriumhoz köthető. Az agráriumban dolgozók számára ez az esztendő különösen nehéz, hiszen a járvány mellett a természeti csapások sorozatai is sújtják az ágazatot. Éppen ezért különösen fontos, hogy elismerjük azok munkáját, akiknek köszönhetően étel kerülhet asztalainkra. //

Kapcsolódó cikkeink