Segal: új helyen

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

A fiatal séfgeneráció egyik legelismertebb tagja, Segal Viktor decemberben nyitotta új éttermét.Az Ó utcai, új építésű ingatlanban az egyik legkarakteresebb fiatal magyar szakács jóval tágabb keretek között folytathatja figyelemre méltó munkáját.
– Rengeteg ötletet nem tudtam megvalósítani a régi étteremben, egyszerűen azért, mert az adott területen képtelenség volt az új konyhatechnológiák, modernebb, esetleg nagyobb konyhagépek alkalmazása. Itt sokkal egyszerűbb lesz a dolgom – beszél a váltás szükségességéről Segal Viktor.
Segal az új helyszínen sem kíván eltérni a korábban alkalmazott gyakorlattól, továbbra is a letisztult, kreatív ételkészítés elkötelezett híve marad. Hittel vallja, az egyszerűség a lényeg.
„Nem kell kétféle mártás és négyféle köret a tányérra. Egy domináns fűszer kell, és invenció” – olvasható az étterem honlapján. A séf a helyváltás indokaként megemlíti még, hogy a nyár elején bezárt étterem esetében komoly nehézséget okozott, hogy nem volt lehetőség terasz vagy kerthelyiség kialakítására. Ez pedig behozhatatlan hátrány ezen a piacon. Az új Segal étterem esetében ez az opció is adott. Az építkezéssel egyidejűleg a fiatal séf a modern nemzetközi konyha szakértőjeként részt vett a „Hagyomány és evolúció” verseny selejtezőinek zsűrijében, és tudására a szervezők igényt tartanak a versengés tizenkettes döntőjének értékelésekor is. Mint elmondta, a hazai viszonylatban magas színvonalú versenyben a felkészültség mellett a résztvevők lelkesedése az, ami a magyar gasztronómia megújulásának záloga lehet.

Kapcsolódó cikkeink