Séfkiáltvány
Október 20-a a Séfek Világnapja – már 2004 óta –, amihez minden évben egy nemzetközi szakmai kezdeményezés kötődik: 2020-ban a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása, amiben rendkívül fontos szerepe van a konyhafőnököknek. A jeles napot a Felelős Gasztrohős Alapítvány idén egy, a nemzetközi Séfek Kiáltványához csatlakozó szakácsok által összeállított fenntartható receptgyűjteménnyel és közösségi médiakampánnyal népszerűsítik.
![Séfkiáltvány - horeca](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2020/11/Horeca_Itthon_S%C3%A9fki%C3%A1lt_opt-258x300.jpeg)
Fenntartható receptgyűjtemény
A Gasztrohősök több éve abban segítenek a vendéglátóhelyeknek, hogy a séfek a fenntarthatóbb, környezetbarát működésben jó lehetőséget lássanak, ne nehézségnek éljék meg azt. Ezért csatlakoztak a nemzetközi Chef’s Manifesto kezdeményezéshez is, amelyet tavaly magyarra is lefordított az alapítvány. A séfektől séfeknek szóló akcióterv 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.
A Séfek Világnapja alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető, a Séfek Kiáltványa 8 témájához kapcsolható receptekből álló gyűjteményt készít a budapesti séfek és gasztrobloggerek közreműködésével. A közösségimédia-felületeken egy sorozat keretein belül jobban megismerhető az érintett séfek munkássága is.//
Kapcsolódó cikkeink
Te éttermed, én jövőm
A fenntarthatóság azt jelenti, szükségleteinket úgy elégítjük ki, hogy közben…
Tovább olvasom >Helyi alapanyagok az éttermekben
Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok mentén kidolgozott egy fenntarthatóbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >