Séfkiáltvány
Október 20-a a Séfek Világnapja – már 2004 óta –, amihez minden évben egy nemzetközi szakmai kezdeményezés kötődik: 2020-ban a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása, amiben rendkívül fontos szerepe van a konyhafőnököknek. A jeles napot a Felelős Gasztrohős Alapítvány idén egy, a nemzetközi Séfek Kiáltványához csatlakozó szakácsok által összeállított fenntartható receptgyűjteménnyel és közösségi médiakampánnyal népszerűsítik.

Fenntartható receptgyűjtemény
A Gasztrohősök több éve abban segítenek a vendéglátóhelyeknek, hogy a séfek a fenntarthatóbb, környezetbarát működésben jó lehetőséget lássanak, ne nehézségnek éljék meg azt. Ezért csatlakoztak a nemzetközi Chef’s Manifesto kezdeményezéshez is, amelyet tavaly magyarra is lefordított az alapítvány. A séfektől séfeknek szóló akcióterv 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.
A Séfek Világnapja alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető, a Séfek Kiáltványa 8 témájához kapcsolható receptekből álló gyűjteményt készít a budapesti séfek és gasztrobloggerek közreműködésével. A közösségimédia-felületeken egy sorozat keretein belül jobban megismerhető az érintett séfek munkássága is.//
Kapcsolódó cikkeink
Te éttermed, én jövőm
A fenntarthatóság azt jelenti, szükségleteinket úgy elégítjük ki, hogy közben…
Tovább olvasom >Helyi alapanyagok az éttermekben
Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok mentén kidolgozott egy fenntarthatóbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >