Séfkiáltvány
Október 20-a a Séfek Világnapja – már 2004 óta –, amihez minden évben egy nemzetközi szakmai kezdeményezés kötődik: 2020-ban a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítása, amiben rendkívül fontos szerepe van a konyhafőnököknek. A jeles napot a Felelős Gasztrohős Alapítvány idén egy, a nemzetközi Séfek Kiáltványához csatlakozó szakácsok által összeállított fenntartható receptgyűjteménnyel és közösségi médiakampánnyal népszerűsítik.

Fenntartható receptgyűjtemény
A Gasztrohősök több éve abban segítenek a vendéglátóhelyeknek, hogy a séfek a fenntarthatóbb, környezetbarát működésben jó lehetőséget lássanak, ne nehézségnek éljék meg azt. Ezért csatlakoztak a nemzetközi Chef’s Manifesto kezdeményezéshez is, amelyet tavaly magyarra is lefordított az alapítvány. A séfektől séfeknek szóló akcióterv 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.
A Séfek Világnapja alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető, a Séfek Kiáltványa 8 témájához kapcsolható receptekből álló gyűjteményt készít a budapesti séfek és gasztrobloggerek közreműködésével. A közösségimédia-felületeken egy sorozat keretein belül jobban megismerhető az érintett séfek munkássága is.//
Kapcsolódó cikkeink
Te éttermed, én jövőm
A fenntarthatóság azt jelenti, szükségleteinket úgy elégítjük ki, hogy közben…
Tovább olvasom >Helyi alapanyagok az éttermekben
Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok mentén kidolgozott egy fenntarthatóbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megállapodást kötött a BDPST Group és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
A BDPST Group portfóliójába tartozó DOME Kft. és a Budapest…
Tovább olvasom >Tiszta haszon!
A higiéniai piac néhány nagy szereplőjét piacról, termékújdonságokról, vásárlói preferenciákról,…
Tovább olvasom >A belgák 23,7 millió utazást tettek 2024-ben
A belga állampolgárok 2024-ben 23,7 millió külföldi utazást tettek, mintegy…
Tovább olvasom >