Helyi alapanyagok az éttermekben
Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok mentén kidolgozott egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer kialakítását segítő tervet. A Food System Summit előtt a szervezet arra kérte a tagországokat, hogy élelmiszer-termelők, -fogyasztók és -előállítók segítségével állítsák össze saját cselekvési tervüket, javaslataikat, melyeket majd beépíthetnek a globális tervezetbe. A kezdeményezéshez hazánkban a fenntartható étkezéssel és környezetbarát vendéglátással foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány is csatlakozott egy helyi workshop szervezésével.
A „Helyi alapanyagok az éttermekben? – Akadályok, lehetőségek, vágyak” című eseményen vendéglátóhelyek és a termelői ágazat képviselői osztották meg tapasztalataikat, ötleteiket az éttermek és a helyi termelők közötti kapcsolatról, közös munkáról. Egyetértettek abban, hogy mind az éttermek, mind a termelők számára hasznos lenne egy gyűjtő adatbázis, amely levenné a marketing, logisztika terhét a gazdák válláról, a vendéglátóhelyek pedig könnyen és gyorsan találhatnának beszállítót. Kiemelték, hogy fontos a vendégek szemléletformálása, és a séfek edukálása is a szezonális alapanyagok ismerete, tisztelete tekintetében.
A teljes összefoglalót az érdeklődők megtalálják a Gasztrohősök blog oldalán. //
Kapcsolódó cikkeink
101 vendéglátóhely fogadja el országszerte a Rakun-dobozokat
Az alig több mint másfél éves Rakun Dobozközösség olyan szolgáltatás,…
Tovább olvasom >A béke és az agrár-élelmezési rendszerek reformja garantálná a legszegényebbek élelmezését
Számtalan akadály vár a közeljövőben a globális agrár-élelmezési rendszerekre, többek…
Tovább olvasom >A Kaufland helyi termelőktől szerzi be a tejet saját márkás termékeihez
A Kaufland elkötelezi magát a tej helyi beszerzése mellett saját…
Tovább olvasom >További cikkeink
Turisztikai ügynökség: a júniusi vendégforgalom túlszárnyalta a járvány előttit
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján kiemelkedő eredménnyel…
Tovább olvasom >Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza
Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha magazin Balaton Gasztrokalauza, amely…
Tovább olvasom >NAV-ellenőrzések a 27. héten
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az…
Tovább olvasom >