Helyi alapanyagok az éttermekben
Az ENSZ a Fenntartható Fejlődési Célok mentén kidolgozott egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer kialakítását segítő tervet. A Food System Summit előtt a szervezet arra kérte a tagországokat, hogy élelmiszer-termelők, -fogyasztók és -előállítók segítségével állítsák össze saját cselekvési tervüket, javaslataikat, melyeket majd beépíthetnek a globális tervezetbe. A kezdeményezéshez hazánkban a fenntartható étkezéssel és környezetbarát vendéglátással foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány is csatlakozott egy helyi workshop szervezésével.
A „Helyi alapanyagok az éttermekben? – Akadályok, lehetőségek, vágyak” című eseményen vendéglátóhelyek és a termelői ágazat képviselői osztották meg tapasztalataikat, ötleteiket az éttermek és a helyi termelők közötti kapcsolatról, közös munkáról. Egyetértettek abban, hogy mind az éttermek, mind a termelők számára hasznos lenne egy gyűjtő adatbázis, amely levenné a marketing, logisztika terhét a gazdák válláról, a vendéglátóhelyek pedig könnyen és gyorsan találhatnának beszállítót. Kiemelték, hogy fontos a vendégek szemléletformálása, és a séfek edukálása is a szezonális alapanyagok ismerete, tisztelete tekintetében.
A teljes összefoglalót az érdeklődők megtalálják a Gasztrohősök blog oldalán. //
Kapcsolódó cikkeink
Biodiverzitás Konferencia: 300 milliárd euró kárt okoznak évente a Földet sújtó szárazságok
A világot sújtó szárazságok évente mintegy 300 milliárd euró, vagyis…
Tovább olvasom >Élelmiszerhősök a Lidlnél
A Lidl Magyarország idén is sikerrel zárta az élelmiszer-pazarlás elleni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >