Sárgabarackmagot kínál a Coop Svájcban a mandula fenntartható alternatívájaként
A Coop a Svájcban működő kiskereskedelmi láncok közül elsőként kínál snackként sárgabarackmagot, mint a mandula fenntartható alternatíváját.
A lánc a KernTec nevű start-up vállalkozással együttműködve a hulladéknak számító sárgabarackmagot mossa, szárítja, majd magra és csonthéjra választja szét. Ezt követően a magok ciánsavtartalmát csökkentik, így azok fogyasztásra alkalmassá válnak.
A Coop szerint a sárgabarackmag ízében és megjelenésében a mandulához hasonlít, és így fenntartható snacklehetőséget kínál.
A pörkölt sárgabarackmag fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, így ideális rágcsálnivaló vagy müzli-hozzávaló lehet.
Kapcsolódó cikkeink
Pringles Ketchupos ízesítésű snack
Megérkezett a legújabb Pringles-íz. A ketchupízű chipsekkel csípős, bizsergető csavarban…
Tovább olvasom >HiPP Mini zabszívek
A HiPP 2024-ben tovább bővíti snack szortimentjét, és bevezeti a…
Tovább olvasom >HiPP Müzliszeletek
A HiPP 2024-ben tovább bővíti snack szortimentjét és bevezeti a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ezermilliárd forint feletti forgalmat realizált 2023-ban a SPAR
A SPAR Magyarország a 2023-as évben 1023,2 milliárd forint forgalmat…
Tovább olvasom >KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >Egy hónap múlva nyílik a Primark első hazai üzlete
Május 28-án 10 órakor megnyitja kapuit a Primark a budapesti…
Tovább olvasom >