Sárgabarackmagot kínál a Coop Svájcban a mandula fenntartható alternatívájaként
A Coop a Svájcban működő kiskereskedelmi láncok közül elsőként kínál snackként sárgabarackmagot, mint a mandula fenntartható alternatíváját.
A lánc a KernTec nevű start-up vállalkozással együttműködve a hulladéknak számító sárgabarackmagot mossa, szárítja, majd magra és csonthéjra választja szét. Ezt követően a magok ciánsavtartalmát csökkentik, így azok fogyasztásra alkalmassá válnak.
A Coop szerint a sárgabarackmag ízében és megjelenésében a mandulához hasonlít, és így fenntartható snacklehetőséget kínál.
A pörkölt sárgabarackmag fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, így ideális rágcsálnivaló vagy müzli-hozzávaló lehet.
Kapcsolódó cikkeink
„Kellanova” néven működik tovább a Kellogg snack üzletága a gabonapehely-részleg kiválása után
A Kellogg Co globális snack üzletága az észak-amerikai cereália-részleg kiválását…
Tovább olvasom >A Burger Kinggel együttműködve vezet be új Whopper ízt a Doritos
Vadonatúj „tűzön grillezett Whopper” ízesítésű tortillachipset dobott piacra az Egyesült…
Tovább olvasom >10 milliárd embert táplálhatnak az algák
A tápláló, fehérjedús mikroalgák szárazföldi és tengervízzel táplált akvakultúra-rendszerekben való…
Tovább olvasom >További cikkeink
K&H felmérés: egyre kevesebb profittal számolnak a nagyvállalatok
A nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel és profitnövekedést. A cégek…
Tovább olvasom >15,5 Eiffel-torony tömegével megegyező terméket vitt házhoz a Tesco 10 év alatt
Éppen 10 éve, 2013. március 21-én indította el házhozszállítási szolgáltatását…
Tovább olvasom >400 élelmiszer kapott ársapkát Szlovákiában
Több mint 400 élelmiszerre húznak ársapkát a kereskedők a nyolc…
Tovább olvasom >