Sárgabarackmagot kínál a Coop Svájcban a mandula fenntartható alternatívájaként
A Coop a Svájcban működő kiskereskedelmi láncok közül elsőként kínál snackként sárgabarackmagot, mint a mandula fenntartható alternatíváját.
A lánc a KernTec nevű start-up vállalkozással együttműködve a hulladéknak számító sárgabarackmagot mossa, szárítja, majd magra és csonthéjra választja szét. Ezt követően a magok ciánsavtartalmát csökkentik, így azok fogyasztásra alkalmassá válnak.
A Coop szerint a sárgabarackmag ízében és megjelenésében a mandulához hasonlít, és így fenntartható snacklehetőséget kínál.
A pörkölt sárgabarackmag fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, így ideális rágcsálnivaló vagy müzli-hozzávaló lehet.
Kapcsolódó cikkeink
DIJO Tortilla chips és Salsa szósz többféle ízesítésben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Vatikán birtokán mintagazdaság nyílik, ahol „pápai” olajat és bort termelnek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A prémium snacking trend Magyarországon is erősödik
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos jótékonysági akcióval ünnepelték a Kenyér Világnapját
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így alakul a PENNY nyitvatartása az októberi és novemberi ünnepnapokon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesegyűjteményt adott ki a Nébih Maradék nélkül programja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >