Sárgabarackmagot kínál a Coop Svájcban a mandula fenntartható alternatívájaként
A Coop a Svájcban működő kiskereskedelmi láncok közül elsőként kínál snackként sárgabarackmagot, mint a mandula fenntartható alternatíváját.
A lánc a KernTec nevű start-up vállalkozással együttműködve a hulladéknak számító sárgabarackmagot mossa, szárítja, majd magra és csonthéjra választja szét. Ezt követően a magok ciánsavtartalmát csökkentik, így azok fogyasztásra alkalmassá válnak.
A Coop szerint a sárgabarackmag ízében és megjelenésében a mandulához hasonlít, és így fenntartható snacklehetőséget kínál.
A pörkölt sárgabarackmag fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, így ideális rágcsálnivaló vagy müzli-hozzávaló lehet.
Kapcsolódó cikkeink
Németországban 70%-kal nőttek a snackekre fordított költések
Jelentősen megugrott a németek snackfogyasztása az elmúlt években: a YouGov…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolata…
Tovább olvasom >További cikkeink
Színpadon a Halott Pénz: megérkezett az Unicum Akusztik 4. adása!
Különleges hangulatot és izgalmas kollaborációt csempész a télbe az Unicum…
Tovább olvasom >Hamis JYSK webshopok terjednek az interneten: ezekről ismerhetők fel a csalók
Online vásárolni meglehetősen egyszerű és kényelmes, azonban sajnos gyakran kockázatokat…
Tovább olvasom >Pick x Pick Szeged kampánybejelentő a Kézilabda világbajnokság kapcsán
2025-ben a januári férfi kézilabda világesemény időszakában ismét közös szurkolásra…
Tovább olvasom >