Sárgabarackmagot kínál a Coop Svájcban a mandula fenntartható alternatívájaként

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 01. 09:31

A Coop a Svájcban működő kiskereskedelmi láncok közül elsőként kínál snackként sárgabarackmagot, mint a mandula fenntartható alternatíváját.

A lánc a KernTec nevű start-up vállalkozással együttműködve a hulladéknak számító sárgabarackmagot mossa, szárítja, majd magra és csonthéjra választja szét. Ezt követően a magok ciánsavtartalmát csökkentik, így azok fogyasztásra alkalmassá válnak.

A Coop szerint a sárgabarackmag ízében és megjelenésében a mandulához hasonlít, és így fenntartható snacklehetőséget kínál.

A pörkölt sárgabarackmag fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag, így ideális rágcsálnivaló vagy müzli-hozzávaló lehet.

ESM

Kapcsolódó cikkeink