Saláták és zöldfűszerek után gabonát is termeszt az Infarm

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 11. 09:03

Sikeresen termesztett búzát beltérben a vertikális növénytermesztéssel foglalkozó Infarm föld, illetve növényvédő szerek használata nélkül, és a szabadföldi termesztéshez képest sokkal kevesebb víz felhasználásával.

A startup állítása szerint ő az első vertikális gazdálkodást folytató vállalat, amely ellenőrzött környezetben termel alapvető élelmiszernövényt.

A kísérletek első szakasza alapján az Infarm évi 11,7 kilogramm/négyzetméter terméshozamot prognosztizál, ami hektáronként 117 tonnának felel meg évente, vagyis a szabadföldi termelési hozam 26-szorosa – közölte az Infarm.

Guy Galonska, az Infarm technológiai igazgatója és társalapítója elmondta: „A világ növekvő népességének további élelmezéséhez nagyobb terméshozamokat kell elérnünk, amiről most bebizonyítottuk, hogy a búza esetében beltéri, ellenőrzött mezőgazdasági környezetben lehetséges.

„Eredményeink jelentősek, ha összehasonlítjuk azokat a szabadföldi búzatermesztés átlagos hozamával, amely körülbelül 4,5 tonna/hektár/év, és erősen függ az időjárástól és az évszakoktól.”

Galonska hozzátette, hogy az Infarm további 50%-kal növelheti búzakibocsátását az elkövetkező években a továbbfejlesztett genetika, a hardver és az optimalizált növekedési környezet kombinációjával.

A vállalat által alkalmazott módszer klímabiztos, mivel a külső éghajlati viszonyok nem befolyásolják a termelést.

A búza egyes régiókban a napi fehérjebevitel közel 40%-át adja, és nagyobb területen termesztik, mint bármely más növényt – jegyezte meg az Infarm. ‘A Milestone For Infarm’

Erez Galonska, az Infarm vezérigazgatója és társalapítója a következőket nyilatkozta: „Az, hogy képesek vagyunk beltérben búzát termeszteni, mérföldkő az Infarm számára, és jelentőséggel bír a globális élelmezésbiztonság szempontjából is, hiszen a világszerte alapvető élelmiszernek minősülő búza kalóriadús, de erőforrás-igényes növény.

Hozzátette: „Azért hoztuk létre az Infarmot, hogy a világ növekvő népességének élelmezésére alkalmas új élelmiszertermelési módszereket találjunk, és az eredmények szerint egy nagy lépéssel közelebb kerültünk e célunk eléréséhez.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink