Sajtakadémia
A jó sajt mindig is a minőségi gasztronómia része volt, ám a gasztroforradalom indította el a Kárpát-medencében a kézműves sajtkészítők és a hobbisajtosok számának gyors növekedését. Divat lett a jó borok (és sörök!) mellé különleges, tradicionális, „helyi” sajtokat falatozni! Ma már nincs gasztronómiai rendezvény sajtsátor, de legalábbis hagyományos tejtermékek nélkül, sajtversenyek, sajtmustrák színesítik a fesztiválnaptárt.
A folyamatot támogatja a KKASE Sajtkészítők Egyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa által augusztus végén megrendezett „Kézműves sajt – Tudomány – Turizmus” konferenciája. A rendezvény célja volt, hogy fórumot teremtsen a Kárpát-medence sajtkészítőinek, a tejtermékekkel, kereskedelemmel és turizmussal foglalkozó kutatóinak és a sajtkészítéshez vagy sajtturizmushoz kapcsolódó szolgáltatóknak a találkozáshoz, az eszmecserére és eredményeik, tapasztalataik megosztásához. //
Kapcsolódó cikkeink
A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >