Sajtakadémia
A jó sajt mindig is a minőségi gasztronómia része volt, ám a gasztroforradalom indította el a Kárpát-medencében a kézműves sajtkészítők és a hobbisajtosok számának gyors növekedését. Divat lett a jó borok (és sörök!) mellé különleges, tradicionális, „helyi” sajtokat falatozni! Ma már nincs gasztronómiai rendezvény sajtsátor, de legalábbis hagyományos tejtermékek nélkül, sajtversenyek, sajtmustrák színesítik a fesztiválnaptárt.
A folyamatot támogatja a KKASE Sajtkészítők Egyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa által augusztus végén megrendezett „Kézműves sajt – Tudomány – Turizmus” konferenciája. A rendezvény célja volt, hogy fórumot teremtsen a Kárpát-medence sajtkészítőinek, a tejtermékekkel, kereskedelemmel és turizmussal foglalkozó kutatóinak és a sajtkészítéshez vagy sajtturizmushoz kapcsolódó szolgáltatóknak a találkozáshoz, az eszmecserére és eredményeik, tapasztalataik megosztásához. //
Kapcsolódó cikkeink
Tehén- és kecskesajtokat hívtak vissza a kereskedelemből mikrobiológiai szennyeződés miatt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Franciaországban lisztériás megbetegedések miatt visszahívtak sajttermékeket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét a Savencia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mulcs marketing – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >BalatonBike365: rekordforgalom a balatoni bringás turizmusban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >