Sajtakadémia
A jó sajt mindig is a minőségi gasztronómia része volt, ám a gasztroforradalom indította el a Kárpát-medencében a kézműves sajtkészítők és a hobbisajtosok számának gyors növekedését. Divat lett a jó borok (és sörök!) mellé különleges, tradicionális, „helyi” sajtokat falatozni! Ma már nincs gasztronómiai rendezvény sajtsátor, de legalábbis hagyományos tejtermékek nélkül, sajtversenyek, sajtmustrák színesítik a fesztiválnaptárt.
A folyamatot támogatja a KKASE Sajtkészítők Egyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa által augusztus végén megrendezett „Kézműves sajt – Tudomány – Turizmus” konferenciája. A rendezvény célja volt, hogy fórumot teremtsen a Kárpát-medence sajtkészítőinek, a tejtermékekkel, kereskedelemmel és turizmussal foglalkozó kutatóinak és a sajtkészítéshez vagy sajtturizmushoz kapcsolódó szolgáltatóknak a találkozáshoz, az eszmecserére és eredményeik, tapasztalataik megosztásához. //
Kapcsolódó cikkeink
Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a…
Tovább olvasom >A St. Paul sajtgyártó felvásárolja a holland Koninklijke ERU-t
Tavaly a két vállalat közösen vásárolta meg a Kasi Food…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >