Adatfelvétellel küzdenek a járvány ellen a svájci éttermek
A svájci éttermek arra kérik majd a látogatókat, hogy adják meg a nevüket és a telefonszámukat annak érdekében, hogy a koronavírus-fertőzés terjedését ellenőrizni tudják azután is, hogy az ország újranyit a nyolc hetes leállásból – írja a Bloomberg nyomán a portfolio.hu.
A vendégek még a rendelés előtt kapnak majd egy ívet, melyet a személyes adataikkal kell majd kitölteniük. Ezeken az elérhetőségeken tájékoztatják majd őket, amennyiben az étterem egy látogatóját koronavírussal diagnosztizálják – mondta el Alain Berset belügyminiszter a sajtónak. A begyűjtött adatokat két hétig őrzik csak meg.
A svájci szabályozások alapján maximum négy fő foglalhat helyet egy asztalnál, kivételt képeznek ez alól a gyerekes családok. Svájcban nyolchetes leállás után nyitnak újra az éttermek, hétfőtől pedig az iskolák is látogathatók lesznek. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >(EN) Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Sajnos ennek a bejegyzésnek csak EN nyelvű változata van.
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >