Saját szállodakereső weboldalt hozott létre hat nagy szállodalánc

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 13. 12:00

Egyesítette erejét hat a világ legnagyobb szállodavállalatai közül és létrehoztak egy szállodakereső weboldalt, amely a legtöbb online utazási irodához (OTA) képest kedvezőbb feltételek mellett teszi lehetővé az webes szobafoglalást.

A RoomKey.com beta verziója szerdán indult el. Az oldalt üzemeltető Room Key vállalat alapító tagjai között olyan szállodaláncok vannak, mint a Choice Hotels International (Silver Spring, Maryland), a Hilton Worldwide (McLean, Virginia), a Hyatt Hotels Corp. (Chicago), az IHG (Denham, U.K.) a Marriott International Inc. (Bethesda, Maryland) és a Wyndham Worldwide Corp. (Parsippany-Troy Hills, New Jersey). A cégben minden szállodavállalat azonos részesedéssel rendelkezik.

A Room Key szintén számol fel jutalékot a foglalások után, de ennek mértéke jóval kedvezőbb, mint amit a független OTA-k kérnek. A roomkey.com a felhasználót a foglaláshoz az adott szálloda oldalára irányíja, hogy közvetlenül a szállodától foglaljon szobát. Az oldalon független szállodakritikákat is megoszthatnak majd a felhasználók, akiknek lehetőségük lesz a különböző ajánlatok összehasonlítására, tervezésre, és mindezt ismerőseikkel, családtagjaikkal is megoszthatják.

A weboldalon jelenleg világszerte 23 000 szállodába foglalhatnak közvetlenül szobát a felhasználók, de további szállodavállalatok ajánlatait is várják. A vállalat első körben az amerikai fogyasztókra koncentrál, nyárra azonban világszerte meg kívánja célozni az utazni vágyókat. (turizmusonline.hu)

Kapcsolódó cikkeink