Rumbach 7 söröző

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 27. 08:00

Amennyire nehezen definiálható, milyen stílusú vendéglátóhely is a Rumbach 7, annál biztosabban állíthatjuk: életképes koncepcióval állunk szemben. Egyrészt, mert pontosan (és úgy tűnik, jól) pozicionálta magát minden területen, másrészt, mert a tulajdonos „nagyéttermével” párhuzamosan működve rentábilisabbá teszi annak tevékenységét is. Esetünkben ez többek között azt jelenti, hogy a séf mindkét üzletet képviseli, a söröző pedig élvezi az étterem cukrászatának „segítségét”.

Rumbach 7 söröző

Rumbach 7 söröző

Visszatérve a kategóriára: alapjában egy elzászi típusú sörözőről van szó nem kevés bisztrós elemmel, komoly, nem feltétlenül a mindenkori trendeket követő kézműves konyhával; a helyet nevezhetnénk brasserie-nek, vagy a már itthon is elfogadott szóhasználattal akár gasztropubnak is.

A Rumbach 7 – versenyképes árakkal dolgozva – a környéken élő és dolgozó középréteget tekinti fő célcsoportjának, a közepesnél nagyobb választékú menüt pedig a számos, közelben működő cég közép- és felsővezetőinek szánja. Az üzlet az italokat illetően elsősorban természetesen a sörre koncentrál, a viszonylag szűkebb borválaszték pedig jól fogyasztható, könnyebb borokból áll, valamint a gondosan kiválasztott ház borából.

A működtetők elképzelése szerint nemsokára meleg reggelit is kínálnak majd a korai vendégeknek.

Budapest, VII. Rumbach Sebestyén u. 7.
Konyhafőnök: Bereznay Tamás • Tervező: Bényei István