Szabály és racionalitás
Az élelmiszer-vállalkozókat, vendéglátókat jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről pontos tájékoztatást nyújtsanak vendégeiknek. A NÉBIH most segédletet készített a vendéglátósoknak, amelyben összefoglalják, hogy azok miként tájékoztassák vendégeiket a felszolgált ételek allergén összetevőiről. Az iránymutató dokumentum a kötelezően betartandó jogszabályi előírások mellett hasznos, gyakorlatias tanácsokat is tartalmaz annak érdekében, hogy a vendéglátók pontos, szakszerű információkkal segíthessék a fogyasztók tudatos és felelős ételválasztását. Foglalkozik például annak kérdésével, milyen szabályok szerint kell a vendégeket tájékoztatni, kinek a feladata a munkatárs kiképzése, vagy hogy mit kell tennie a vendéglátónak, ha a vendége megbetegedést jelez. A vendégek a kapott információk alapján dönthetik el, hogy elfogyasztják az ételt vagy elutasítják azt.
A részletes segédlet letölthető a NÉBIH új címen elérhető honlapjáról: http://portal.nebih.gov.hu/. //
Kapcsolódó cikkeink
Szamócaellenőrzéseket tartott a Nébih a jogszerű őstermelői értékesítés védelme érdekében
Május második felében fokozott szamócaellenőrzéseket végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.…
Tovább olvasom >Ellenőrzés alatt a szamóca: a Nébih fellép a tisztességtelen árusítás ellen
Fokozott szamócaellenőrzést tartott május második felében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal…
Tovább olvasom >Megszűntek a madárinfluenza miatti megfigyelési körzetek
Május eleje óta nem állapított meg újabb madárinfluenza megbetegedést a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visit Hungary: 45%-kal több vendégnek örülhettek a Balatonnál idén pünkösdkor
A június elején berobbant kánikula igazi úti lázat és ezzel…
Tovább olvasom >A horvát gazdasági miniszter szerint a turizmus miatt nőnek az árak Horvátországban
A turisztikai szezon miatt fellépő szezonális hatások okozzák az újabb…
Tovább olvasom >AI, biztonság, élmény: így választunk ma úti célt
Ma már nem elég tudni, hová utazunk – egyre fontosabb…
Tovább olvasom >