Szabály és racionalitás
Az élelmiszer-vállalkozókat, vendéglátókat jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről pontos tájékoztatást nyújtsanak vendégeiknek. A NÉBIH most segédletet készített a vendéglátósoknak, amelyben összefoglalják, hogy azok miként tájékoztassák vendégeiket a felszolgált ételek allergén összetevőiről. Az iránymutató dokumentum a kötelezően betartandó jogszabályi előírások mellett hasznos, gyakorlatias tanácsokat is tartalmaz annak érdekében, hogy a vendéglátók pontos, szakszerű információkkal segíthessék a fogyasztók tudatos és felelős ételválasztását. Foglalkozik például annak kérdésével, milyen szabályok szerint kell a vendégeket tájékoztatni, kinek a feladata a munkatárs kiképzése, vagy hogy mit kell tennie a vendéglátónak, ha a vendége megbetegedést jelez. A vendégek a kapott információk alapján dönthetik el, hogy elfogyasztják az ételt vagy elutasítják azt.
A részletes segédlet letölthető a NÉBIH új címen elérhető honlapjáról: http://portal.nebih.gov.hu/. //
Kapcsolódó cikkeink
Élelmiszerlánc-biztonság: kedvezőek az idei nyári tapasztalatok
Eredményesen zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A két hónapos vizsgálatsorozat során…
Tovább olvasom >Nébih: citromos frissítő italt hívtak vissza a forgalomból
Citromos frissítő italt hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria…
Tovább olvasom >A Nébih szilva fajtabemutatót tartott a Pölöskei Fajtakísérleti Állomásán
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) augusztus végén rendezett szilva fajtabemutatót…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >SweeTEN 4.0
Újabb mérföldkő az ipartestület tehetséggondozó tevékenységében: a Nemzeti Tehetség Program…
Tovább olvasom >639 millió csomag naponta – A nap videója
Kínában vagyunk – még az is lehet, hogy többségében nem…
Tovább olvasom >