Ruandai, illetve mexicói a Nespresso két legújabb limited edition kávéőrleménye

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 05. 10:23

A Nespresso kávészakértői minden évben új Limited Edition őrleményeket alkotnak, örömteli meglepetést szerezve ezzel a világ kávérajongóinak. Két legújabb, különleges Limited Edition kávéjának bemutatásához a Nespresso a ruandai Kivu-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogatott el – két igencsak különböző közösséghez, melyeket mégis egyesít az odaadás és a szakértelem, ahogyan ültetvényeiket gondozzák.

Ruandai, illetve mexicoi a Nespresso ket legujabb limited edition kaveorlemenye

A termőterületek megnevezése mellett mindkét Limited Edition kávé neve magában foglalja az adott közösség nyelvén a ‘szív’ szót, ami tükrözi a közösségek szenvedélyes elkötelezettségét. Az UMUTIMA wa Lake Kivu jelentése magyarul: Kivu-tó szíve , a TANIM de Chiapas pedig a Chiapas szívének megfelelője.

A Nespresso, amelynek neve egyet jelent a minőséggel és a kávé tökéletes ismeretével, örömmel mutatja be e két apró, ám hatalmas tudással bíró és lelkes kávétermelő közösséget, amelyek közül az egyik modern feldolgozási technológiáiról ismert, a másik pedig arról, hogy hagyományos módszereik apáról fiúra szállnak. Ezek a farmerek elkötelezetten törekszenek a lehető legkiválóbb minőségű kávé termelésére; a Nespresso mindezt elmélyült pörkölési és őrlési ismereteivel egészítette ki, s így születtek meg a különleges UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas kávék.

A kávék ízprofilja
UMUTIMA wa Lake Kivu
A könnyed textúra és a gyümölcsös ízjegyek frissítő elegyét élvezetes utóíz koronázza meg.
Espresso formában elkészítve a legélvezetesebb.
Intenzitás: 6

TANIM de Chiapas
Karakterét selymesen lágy textúrája, pirított gabonás aromája és mogyorós ízjegyei határozzák meg.
Espresso vagy Ristretto formában elkészítve a legélvezetesebb.
Intenzitás: 7

Kapcsolódó cikkeink