Rovarburger: éljen az alternatív fehérje?
Újfajta burgert dobott piacra a Kaufland. A termék gabonabogár-lárvákat tartalmaz. A burgerekben lévő húspogácsát a Bold Foods gyártja. A pogácsák porított gabonabogár-lárvákat tartalmaznak, amelyek húspótló fehérjeforrásként szolgálnak.
Az Insekten Burger (rovarburger) nevű termék gazdag proteinben, és fenntartható alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett, mivel a lárvák kevés vizet fogyasztanak, és csak egészen kicsi CO2-t bocsájtanak ki. Ezen kívül igen gazdagok B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban. A hús-alternatívák elsősorban a fiatalabb vásárlók között népszerűek. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban is elindult a Kaufland piactere
A német e-kereskedelmi óriás Kaufland megnyitotta piacterét Franciaországban, ezzel belépve…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >Megvásárolja a Schwarz Csoport a hipermarketeket üzemeltető romániai La Cocoșt
Egy olyan piacon, amelyet a hipermarketek zsugorodása és a diszkontok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Debrecenben ismét megrendezik a Farmer-Expót
Harmincnegyedik alkalommal rendezik meg az idén augusztus 28-30. között Debrecenben…
Tovább olvasom >A STRAND Fesztivál K&H Balaton Nagyszínpadán hazai- és világsztárok váltják egymást
Idén nyáron Zamárdi ismét megtelik zenével, színekkel és pezsgő hangulattal. A STRAND…
Tovább olvasom >Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >