Rovarburger: éljen az alternatív fehérje?
Újfajta burgert dobott piacra a Kaufland. A termék gabonabogár-lárvákat tartalmaz. A burgerekben lévő húspogácsát a Bold Foods gyártja. A pogácsák porított gabonabogár-lárvákat tartalmaznak, amelyek húspótló fehérjeforrásként szolgálnak.
Az Insekten Burger (rovarburger) nevű termék gazdag proteinben, és fenntartható alternatívaként szolgál a marhaburgerek helyett, mivel a lárvák kevés vizet fogyasztanak, és csak egészen kicsi CO2-t bocsájtanak ki. Ezen kívül igen gazdagok B-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban. A hús-alternatívák elsősorban a fiatalabb vásárlók között népszerűek. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Megnyitotta első outlet üzletét a Lidl Csehországban
Megnyílt a Lidl első outlet formátumú üzlete Prágában, a Štěrboholy…
Tovább olvasom >A sportolók nagy kedvence lett a ToTu termékcsalád
Egyre több ember számára ismert, hogy mennyire fontos egészégünk megőrzése…
Tovább olvasom >Az Agroloop 13 ezer négyzetméteres automatizált gyára mérföldkőnek számít a rovarfehérje-gyártó iparágban
Az európai fehérjekitettség egyre sürgetőbb problémát jelent az agrárszektorban: a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >