Ropogtatni jó!
Kevesen tudják, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatói lehetnek a kekszek és müzliszeletek, melyek beszerzése és elfogyasztása rohanó életmód mellett is viszonylag egyszerűen megoldható.
„A teljes kiőrlésű gabona valójában azt jelenti, hogy a liszt – amiből a termék készül -, a korpától a csíráig, a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza, aminek köszönhetően négyszer annyi rost, kétszer annyi kálcium, hatszor annyi magnézium és háromszor annyi kálium van benne, mint a hagyományos lisztben.” – mondta el Henter Izabella, az MDOSZ dietetikusa, a Magyar Édességgyártók Szövetségének sajtóeseményén, majd hozzátette: „Ha két-három darab, teljes kiőrlésű vagy korpás kekszet elropogtatunk reggelire, s hozzá elkortyolunk egy pohár sovány tejet, vagy egy pohár 100%-os zöldség -, gyümölcslevet, máris sokat tettünk egészségünk érdekében.”
Henter Izabella rávilágított arra is, hogy az első lépést a helyes táplálkozás irányába minden nehezebb erőfeszítés nélkül, viszonylag könnyen megtehetjük: a sietős reggelik is fejlődést jelentenek a kihagyott reggelihez képest, térjünk át a napi többszöri étkezésre, építsük be étrendünkbe a tízóraikat és uzsonnákat is. Akár tízóraira, vagy uzsonnára is ehetünk teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó kekszeket, müzliszeleteket, amelyek egy natúr kefirrel, joghurttal, vagy almával, körtével, sárgarépával fogyasztva helyrebillenthetik vércukor szintünket, így nem érezzük magunkat éhesnek és a következő étkezésnél is könnyebb önkontrollt tartanunk.
Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke azonban felhívja a figyelmet arra, hogy nemcsak a csokoládék, de a kekszek, ostyák, piskóták, müzliszeletek esetében is érdemes csak a megbízható termékek közül választani: „A hiteles márka garancia arra, hogy a termék minőségi alapanyagokból készül és megfelel a szigorú élelmiszer vizsgálatoknak. Emellett azonban a vásárlásnál is érdemes néhány alapvető szabályra figyelmet fordítani: mindig olvassuk el a címkét, nézzük meg az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) értéket és figyeljük az összetevők arányát.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >