Romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 28. 11:05

Az előző havi csekély növekedés után októberben jelentősen visszaesett a fogyasztói bizalmi index az Egyesült Államokban – közölte kedden a Conference Board gazdasági kutató intézet.

USA

Októberben 97,6 pontra csökkent a CCI (Consumer Confidence Index) fogyasztói bizalmi index az előző havi 102,6 pontról. Elemzők csekély javulást, 103,0 pontot jeleztek előre októberre.

Az index aktuális helyzet megítélését számszerűsítő komponense 112,1 pontra csökkent 120,3 pontról, a várható kilátásokat számszerűsítő komponense pedig 88,0 pontra a szeptemberi 90,8 pontról.
A CCI mutatót a Conference Board megbízása alapján a Nielsen piackutató vállalat kalkulálja havi rendszerességgel közvélemény kutatás alapján.

„A szeptemberi csekély javulás után októberben visszaesett a fogyasztói bizalom” – kommentálta a felmérés eredményét Lynn Franco, a Conference Board makrogazdasági mutatókért felelős igazgatója. „A fogyasztók a korábbinál valamivel kevésbé bizakodóan ítélték meg aktuális, elsősorban a munkaerőpiaci lehetőségeiket és a jövőt illetően is visszafogottabb várakozásokkal éltek” – tette hozzá. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink