Rohamosan terjed a digitális polccímke

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 05. 00:01

Rohamosan terjednek az e-papír alapú polccímkék a hazai boltokban. Az elmúlt hónapokban négy üzletben − Mogyoródon, Budapesten, Alsónémediben és Miskolcon − cserélték le a papírcetliket a világszerte újdonságnak számító technológiára.

Az e-papír alapú polccímkék népszerűsége nem véletlen − mutatott rá Bessenyei Attila, a forgalmazó Laurel Kft. értékesítési menedzsere. A technológiával rövid idő alatt jelentős élőmunkát és költséget lehet megtakarítani, miközben a vevők tájékoztatásának pontossága, elégedettsége is nő. Az egyszerűen használható megoldás bevezetése különösen azon terméktípusoknál hasznos, például a zöldség-gyümölcs és más frissáru osztályokon, ahol az árukészlet és az árak gyakran, akár naponta többször változnak.
Az e-papír címkék feliratai azonnal, automatikusan, a központi informatikai rendszeren keresztül frissíthetők, ami kizárja a tévedés, a késedelem és a fogyasztóvédelmi bírság lehetőségét. A brit ZBD gyártmányú címkék és az e-papír alapú technológia további előnye, hogy olvashatósága a nyomtatott papíréval megegyező, áramot pedig csak akkor fogyaszt, ha változik a megjelenített szöveg, ábra vagy ár. Nem mellékes a nyomtatási és papírköltség valamint a hulladék mennyiségének csökkenése sem.
Kelet-Európában Magyarország élen jár az e-papír alapú polcrendszerek bevezetésében, elsőként a CBA és a Coop üzletláncok léptek, a nagy tőkeerejű, nemzetközi hipermarketek is aktív érdeklődést mutatnak − elemzett a szakember. Biztos tehát, hogy néhány éven belül a vásárlók mindenütt ezzel találkoznak majd, hiszen a beruházás rövid idő alatt megtérül.
Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek