Ristorante Dolce
Lassan el kell könyvelni, hogy az olasz gasztronómia legújabb aranykorát éli a fővárosi vendéglátásban. Na igen, a műfaj viszonylag egyszerű konyhatechnológiát és szerényebb konyha-alapterületet igényel. A Ristorante Dolce is egy igazi olasz ételbár, ahol kizárólag az Itáliában mindennapos fogásokkal találkozhatunk. A konyhában használt alapanyagok szinte kivétel nélkül Olaszországból érkeznek, nemcsak a mozzarella, az olívaolaj, de még a pizzatésztához felhasznált liszt is. A több mint tucatnyi tésztaétel mellett huszonhét fajta pizza készül a látványkonyhán, az előételek között grillzöldség, tenger gyümölcsei és halak tízféle kombinációban, és természetesen az elmaradhatatlan olasz édességek és borok teszik kerekké a talpalatnyi Itáliát a Nagykörúton.
Vidám és játékos a berendezés, az inkább kisvendéglő jellegű étteremre a modern színek, modern formák jellemzőek, sehol a manapság oly divatos minimalizmus, vagy az erőltetetten „eredeti” olaszos dizájn. Az étlap árai (800-1500 Ft) is inkább ételbárra, mint étteremre emlékeztetnek.
Budapest VII., Erzsébet krt. 15. • Konyhafőnök: Domokos Zsolt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira
A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira – jelentette…
Tovább olvasom >Aljafoci – A nap videója
Subsoccer a neve a „találmánynak”: az utóbbi évek legizgalmasabb kocsmasportja!
Tovább olvasom >Szavazz a kedvenc Menteshelyedre, garantált kedvezményekért!
A menteshelyek.hu a Paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett…
Tovább olvasom >