Ristorante Dolce

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 27. 08:00

Lassan el kell könyvelni, hogy az olasz gasztronómia legújabb aranykorát éli a fővárosi vendéglátásban. Na igen, a műfaj viszonylag egyszerű konyhatechnológiát és szerényebb konyha-alapterületet igényel. A Ristorante Dolce is egy igazi olasz ételbár, ahol kizárólag az Itáliában mindennapos fogásokkal találkozhatunk. A konyhában használt alapanyagok szinte kivétel nélkül Olaszországból érkeznek, nemcsak a mozzarella, az olívaolaj, de még a pizzatésztához felhasznált liszt is. A több mint tucatnyi tésztaétel mellett huszonhét fajta pizza készül a látványkonyhán, az előételek között grillzöldség, tenger gyümölcsei és halak tízféle kombinációban, és természetesen az elmaradhatatlan olasz édességek és borok teszik kerekké a talpalatnyi Itáliát a Nagykörúton.
Vidám és játékos a berendezés, az inkább kisvendéglő jellegű étteremre a modern színek, modern formák jellemzőek, sehol a manapság oly divatos minimalizmus, vagy az erőltetetten „eredeti” olaszos dizájn. Az étlap árai (800-1500 Ft) is inkább ételbárra, mint étteremre emlékeztetnek.

Budapest VII., Erzsébet krt. 15. • Konyhafőnök: Domokos Zsolt

Kapcsolódó cikkeink