Ristorante Abboccato

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 05. 08:00

Az utóbbi időben igazolódni látszik az a tétel, hogy a nyolcvanas években Magyarországot elárasztó olasz étteremhullám nem múló divatőrület volt. A trendek jöttek és mentek, de a jó talján konyha erős gyökereket vert a magyar vendéglátás laza talajába. A Ristorante Abboccato komolyan veszi a feladatot, a tulajdonos évtizedes itáliai vendéglátós karrier során leste el az olasz konyha titkait, ráadásul az igazi családi, nagymamák által őrzött olasz konyhatitkokat hozta el Budapestre.
Az ételválasztékot kizárólag eredeti olasz fogások alkotják. Van itt minden: huszonötféle pizza, levesek, jellegzetes előételek és tésztafélék változatos összeállításban: zöldséges, húsos, halas és sajtos pasták szerepelnek az étlapon, összesen harminc fajta. Mint a legtöbb olaszországi étteremben, itt is van saját, különleges csemege, az Abboccato sajttal, sonkával töltött és fokhagymakrémmel szervírozott pizzatekercs igazi copyrightos különlegesség.
Hatvanféle borból lehet választani, kétharmaduk vörös, olasz és magyar típusokat egyaránt kínálnak. Az italos polcon békésen megfér a 14 féle grappa és a nemes magyar pálinkák, a kávét az egyik legpatinásabb olasz pörkölőcsalád, az olasz királyi szállító, a Molinari biztosítja. A barna és arany pasztellárnyalatokból építkező, kicsit rusztikus belső tér a talán legelismertebb kortárs magyar belsőépítészt dicséri.

Budapest II., Mammut I. üzletház
Konyhafőnök: Csonka Zsolt
Tervező: Varga Zita