Rendhagyó sweeTEN 3.0 programok
A nyári szünet után folytatódott az ipartestület sweeTEN 3.0 tehetséggondozó programja, amely tíz fiatalnak nyújtja a szakmai továbbfejlődés lehetőségét.
Szeptember 7-én Fehér Judit egész napos program keretében három tésztafajta és ezernyi íz felhasználásával arra vállalkozott, hogy a megszokottól eltérő formában és ízpárosítással jelenítsen meg desszerteket.
A következő projekt során a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban találkoztak a fiatalok, aminek apropójául egy kiállítás és workshop szolgált.
A Magyar Cukrász Ipartestület idén – születésének 125. évfordulóján – emlékévvel tiszteleg Rákóczi János munkássága előtt. Az elismert szakácsmester készítette el többek között a barackos túrós lepényt, amelyet az 1958-as brüsszeli világkiállításon elért sikere óta Rákóczi-túrósként ismerünk és szeretünk.
Az emlékév kiemelkedő eseménye a szeptember 25-én, az MKVM-mel közösen megrendezésre került egész napos rendezvény volt, ahol előadásokon foglalkoztak Rákóczi pályafutásával.
A megnyitón Török Róbert, a múzeum igazgatója az ünnepelt munkásságának méltatása mellett az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a kiállított értékes tárgyi dokumentumokat, amelyek Rákóczi életútjának mérföldköveit jelzik.
Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke, a sweeTEN 3.0 program egyik legizgalmasabb eseményeként ajánlotta a különleges Rákóczi-túrós süteménymustrát. A megnyitón Drégelyi Endre szakácsmester, szakoktató szavalta el Faludi Ferenc jezsuita költő (1704–1799) Szakácsének című költeményét.
Müller Ádám, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója előadásának fő témája Rákóczi János születési helyének bemutatása volt, de beszélt a híres Dőry konzervgyár munkásságáról is.
Gábor Sándor dombóvári cukrászmester, az emlékév ötletgazdája, Rákóczi életútját, sikereit és az azóta ikonikussá vált ételeit mutatta be.
Végül Kovács László, az MVI elnöke méltatta vendéglátós szemmel egy olyan „kolléga” szakmai munkásságát, aki nap mint nap azon dolgozott, hogy vendégei a mindenből lehető legjobbat kapják.
Örvendetes volt, hogy a látogatók között több szakiskolai oktató is megjelent diákjaival. A nap folyamán bárki ingyen megkóstolhatta a budapesti Hisztéria cukrászda által készített Rákóczi-túróst, de a többi egyedi kivitelezésű finomság – többet közülük a sweeTEN 3.0 program résztvevői készítettek – is gazdára talált. //
Kapcsolódó cikkeink
A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Szakoktatói továbbképzések 2024
Idén is sikeresen folytatódtak az Innovatív Képzéstámogató Központ által, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >