Magazin: Rendezvénygasztronómiai verseny
A MARESZ szervezésében február 6–7-én, a Sirha Budapest kiállítás keretei között kerül megrendezésre az első Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság, melynek nyertese a 2019-es International Catering Cup nemzetközi döntőn fogja képviselni hazánkat 11 másik országgal versenyezve. A verseny célja, hogy szektor hazai képviselői bemutathassák tudásukat – a legjobbak a nemzetközi porondon is. A kihívás megköveteli a csapatoktól, hogy különböző aspektusokból közelítsék meg egy fogadás, esemény vendéglátós szolgáltatását, melyek kiemelt jelentőségűek a rendezvényszakmában. A jelölteknek bizonyítaniuk kell tudásukat a következő próbatételek során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása, az ételek prezentálása. Ez a magyar válogatón kacsa- és libamájból álló hideg előételt, rákmártásos pisztrángból álló meleg előételt, sertéshúsból álló főételt és mangós csokoládédesszertet jelent. A magyar döntőre 6 csapat kvalifikálja magát, amelyeknek a versenyen a feladata 2 részből áll: az elkészített ételek kóstoltatása és egy látványos hidegbüféasztal bemutatása a készített ételekkel. //
Kapcsolódó cikkeink
Tisztújító MaReSz-rendezvény
A szervezet idén 5. alkalommal megtartott, egész napos EventTouch rendezvényszakmai eseményének…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >Innovatív projekteket vár a MaReSz az Event Touch InkubátorHUB pályázatára
„Tűnjön ki innovatív projektjével az üzleti rendezvények világában!” mottóval hirdet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Séf élet, gyöngy élet… – A nap képe
A Proud to be a Chef Fb-oldalán találtuk a képeket…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >Pillepalack üvegből
A Diageo szeptemberben a London Design Festivalon mutatta be a…
Tovább olvasom >