Régi ismerős új formában: Itt a dobozos Belle-Vue Extra Kriek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 10. 15. 11:30

A Borsodi Sörgyár újabb termékfejlesztéssel kezdi meg az őszi szezont. Szeptembertől ugyanis már a boltokban is elérhető a népszerű belga meggyes sörkülönlegesség, a Belle-Vue Extra Kriek.

 

Igazi kuriózummal dobja fel az őszi szezont a Borsodi Sörgyár. Ősztől ugyanis a boltokban is megvásárolható, az itthon igen nagy népszerűségnek örvendő belga meggyes sörkülönlegesség, a Belle-Vue Extra Kriek.
A Borsodi Sörgyár Magyarországon már 1997 óta forgalmazza a Belle-Vue Kriek Lambic sört, azonban eddig a márka kedvelői csak csapolt formában élvezhették különleges fűszeres ízét. Mostantól azonban akár egy piknikezés, vagy családi összejövetel alkalmával is koccinthatnak ezzel a klasszikus sörrel az ínyencek.
Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új termék kapcsán kiemelte:
„A Borsodi Sörgyár és a különleges belga sörök szerelmi története nagy múltra tekint vissza. Elég arra gondolni, hogy a Belle Vue Extra Kriek már több, mint két évtizede elérhető a portfoliónkban, sőt, vállalatunk fennállásának 25-ik évfordulóján a Borsodi támogatásával jött létre az első magyarországi tematikus söröző, a Belgian Beer Café. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fogyasztóink is osztoznak velünk ezen a szenvedélyen, és szívesen választják belga különlegességeinket. Alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez, most szerettük volna, ha ezt az élményt nemcsak vendéglátóhelyeken, hanem akár otthon is élvezhetnék.”
A Belle-Vue Extra Kriek Brüsszel közelében termesztett meggy és fiatal lambic házasításából születik. A piros „bogyók” gyönyörű rubin színt, valamint illatos gyümölcsös aromát, kellemes savasságot és frissességet kölcsönöznek a sörnek.
A lambic a legősibb, napjainkban is létező sörtípus. Ezek a sörök irányított erjesztési folyamat helyett spontán erjedéssel készülnek, azaz a levegőben élő mikroorganizmusok hatására erjednek alkoholos itallá. A sörfőzést követően a lambicot évekig tölgyfahordókban érlelik, ahol az erjedés tovább folytatódik. Egy hagyományos lambic sör készítéséhez minimum három év szükséges. A lambic sörök vad ízekkel bírnak: savas, boros, gyümölcsös, fűszeres, fanyar és enyhén füstös.
Az új termék szeptember elejétől elérhető a boltokban, 0,33 literes, dobozos kiszerelésben, 4,1%-os alkoholtartalom mellett.

 

Kapcsolódó cikkeink