Rasztovits Dávid: Újra felfedezi magát a turizmus 2023-ban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 24. 10:20

Felfedezi magát a turizmus 2023-ban, a szektorban már elérhetjük a pandémia előtti szintet a munkahelyek számában, amely azért jelentős, mert a világ GDP-jének 10,3 százalékát termelő ágazatban jön létre minden negyedik új állás. Globálisan pedig az összes munkahely több mint 10 százalékát biztosítja a szektor – mondta Rasztovits Dávid, a Napi.hu-nak a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A Balaton továbbra is sláger marad

„Az előző évek rendkívüli történései számos alapvető változást idéztek elő a turisztikai területek működési feltételeiben világszerte, amelyek innovatív, rendszerszintű cselekvési tervek kidolgozását indokolták”

– fogalmaz.

„A koronavírus-járvány kitörése és több mint kétéves folyamata, akárcsak a geopolitikai konfliktusok, ezen belül a ma is zajló orosz-ukrán háború alapvetően befolyásolták az utazások, a teljes szektor jövőképét. Mégis, idén már bizakodásra adnak okot a turizmusban globálisan érzékelhető dinamikák, amelyek egy új gazdasági és társadalmi világszövet létrejöttéhez járulnak hozzá, folyamatosan változó, de fenntartható alapokon – fogalmazott, megjegyezve, hogy ezek ugyan nemzetközi szemléletű, de patrióta értékrendből épülnek fel”

– teszi hozzá.

Kapcsolódó cikkeink