Rangos mezőny a magyar Bocuse d’Or versenyen
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a beküldött jelentkezések alapján kiválasztotta azt a tíz jelöltet, akiket a hazai selejtezőben szeretnének látni versenyezni. Meglepetésnek számít, hogy a versenyzők között több olyan séf is szerepel, aki Michelin-csillagos vagy luxusszállodában működő konyhát vezet. A résztvevő séfek névsora is bizonyítja, hogy a Bocuse d’Or hazai versenysorozata itthon is a legnívósabb séfversenynek számít, amelyben a legjobbak mérik össze tudásukat. És ahol a „nagyok” megmérettetése közben a jövő generációi is rengeteg tudást szívhatnak magukba. Íme a kiválasztottak névsora: Csík Gábor, Csorba István, Elek Richárd, Győrffy Árpád, Haraszti Zsolt, Huszár Tibor, Kelemen Roland, Palágyi Eszter, Tóth Pál, Veres István.
Az Akadémia célja a tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. A versenyen a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakácsot kell megtalálni, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen méltón képviseli Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2021-es világdöntőjére. A magyar győztest a SIRHA Budapest 2020 szakkiállításon rendezett versenyen választják ki. Ma a sok esélyes közül mi Palágyi Eszterre fogadnánk. (Képünkön a tavalyi győztes, Pohner Ádám.) //
Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >Szakmai elismerés az ipartestületnek
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén újra bekerült a TOP10 meghatározó,…
Tovább olvasom >A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >További cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >