Rangos elismerés az ÖMKi tájfajta paradicsompalántáinak!

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 02. 26. 11:21

Február 25-én, online közvetítés formájában került sor az idei Highlights of Hungary ünnepélyes díjátadójára. A Highlights of Hungary egy olyan non-profit kezdeményezés, amely 2014 óta díjazza és széles körben ismerteti meg a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. A program lényegét a hozzá társított szlogen fejezi ki leginkább: az idei jelölteket a Hass, Alkoss, Gyarapíts! hívószavak köré gyűjtötték a Highlights nagykövetek.

Láthatóvá és érthetővé teszik a biológiai sokféleség szépségét

A jelölés kategóriák nélkül történt, ennek köszönhetően nagyon változatos
kezdeményezéseket ismerhetett meg a nagyközönség a kampány néhány hete alatt.
A jelöltek közül közönségszavazatok alapján díjazták az első 10 helyezettet, a highlights of Hungary csapatának kedvencét, valamint további négy jelölt a Forbes, KPMG, Glamour és a Fiatalokért felelős helyettes államtitkárság által adott különdíjat is átvehetett.
A két abszolút győztes a legtöbb közönségszavazatot kapott Országos Mentőszolgálat lett, valamint a Highlights csapata által kiválasztott Gulácsi Erika, Szalatnak polgármestere, aki a településen és annak vonzáskörzetében többek között uborkatermesztési programmal segíti a szegény családok felzárkóztatását.
Az ÖMKi tájfajta paradicsomai az 5. helyen végeztek! Kezdeményezésünkkel Farkas
Richárd, a Pajta Bisztró séfje ajánlásával kerültünk be, aki tavaly nyáron ismerkedett meg a tájfajta paradicsomokkal.
A jelöléssel, és minden várakozásunkat felülmúló díjazással több éves munkánk gyümölcse (paradicsoma ��) érett be!
A 2012-ben indult tájfajta paradicsom kísérleteinket követően a termesztési eredmények, kóstolók és beltartalmi vizsgálatok alapján legjobbnak ítélt tájfajtákat először 2017-ben egy palánta-örökbefogadási akció keretében mutattuk meg a világnak. A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel pedig immár harmadik éve országos áruházlánc segíti ezeknek a tájfajtáknák a visszavezetését a kertekbe. A cél sokkal több volt, mint egyszerű értékesítés. A termékpálya felállítása az ÖMKi, mint kutatóintézet esetében a szakmai eredmények közvetlen eljuttatását jelenti a nagyközönség felé, kézzel fogható, nevelhető, sőt, ha minden jól megy, fogyasztható formában, ezzel is felhívva a figyelmet kutatásaink témájára – ez esetben a tájfajta biotermékek jelentőségére.
A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően immár 20.000 tájfajta palánta lesz reményeink szerint sikeres közvetítője a mondanivalónknak. Láthatóvá és érthetővé teszik a biológiai sokféleség szépségét, fontosságát és jelentőségét a hétköznapokban is. Általuk fel tudjuk hívni a figyelmet a fenntartható mezőgazdaság, az ökológiai gazdálkodás jelentőségére. Hiszen a hazai biotermékek fogyasztásával nemcsak az egészségünkért, de a környezetünkért is teszünk.

A vásárlók visszajelzései, a Highlights of Hungary jelölés, és a rengeteg közönségszavazat megerősít bennünket abban, hogy tovább folytassuk és fejlesszük tájfajta paradicsompalánta projektünket.
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ránk szavazott!
Gratulálunk minden díjazottnak és az összes jelöltnek! A Highlights of Hungary kiválóságai között szerepelni már önmagában hatalmas elismerés.

Kapcsolódó cikkeink