Radikálisan csökkent a brit húsfogyasztás a vírus megjelenése óta
A brit fogyasztók egyötöde jelentősen csökkentette húsfogyasztását, a járvány kitörése óta. A The Vegan Society felmérése arra is rámutat: 15 százalékuk jóval kevesebb tejterméket és tojást fogyaszt, mint a korlátozásokat megelőzően.
A felmérés kiválóan jelzi, milyen gyorsan változnak a fogyasztói szokások egy etikusabb alternatíva irányába.
A tej- és húsfogyasztásukat csökkentők körében 41 százalék azért döntött így, mert egyszerűen nem jutottak hozzá a szupermarketekben a szokásos termékekhez. 43 százalék viszont egészségtudatos, környezeti vagy állatjóléti okokból változtatott korábbi étkezési szokásain, derül ki a tanulmányból.
FoodIngredients First
Kapcsolódó cikkeink
Innovatív kutatási módszerek a jövőálló állattenyésztésért
A húsfogyasztás egy főre jutó mennyisége sokáig a társadalmi jólét…
Tovább olvasom >Jön az európai húsadó? Négy pontban összefoglaljuk, miért ne dőljünk be ennek a leegyszerűsítő narratívának
Újra erőre kapott a húsellenes narratíva Brüsszelben. Nemrég az Európai…
Tovább olvasom >Kiváló fehérjeforrás a nyúlhús, a magyarok tányérjára mégis ritkán kerül
Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A nyúlhús…
Tovább olvasom >További cikkeink
Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd Németországban
Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd a Karlsruhe közelében…
Tovább olvasom >Egyre keresettebbek a teljes munkaidős kiskereskedelmi állások az USA-ban
Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a kiskereskedők az álláskeresők részéről a…
Tovább olvasom >Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés
Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az…
Tovább olvasom >