Radikálisan csökkent a brit húsfogyasztás a vírus megjelenése óta
A brit fogyasztók egyötöde jelentősen csökkentette húsfogyasztását, a járvány kitörése óta. A The Vegan Society felmérése arra is rámutat: 15 százalékuk jóval kevesebb tejterméket és tojást fogyaszt, mint a korlátozásokat megelőzően.
A felmérés kiválóan jelzi, milyen gyorsan változnak a fogyasztói szokások egy etikusabb alternatíva irányába.
A tej- és húsfogyasztásukat csökkentők körében 41 százalék azért döntött így, mert egyszerűen nem jutottak hozzá a szupermarketekben a szokásos termékekhez. 43 százalék viszont egészségtudatos, környezeti vagy állatjóléti okokból változtatott korábbi étkezési szokásain, derül ki a tanulmányból.
FoodIngredients First
Kapcsolódó cikkeink
Bizonytalan jövőkép a húsiparban – drágulás, csökkenő fogyasztás és új kihívások
A húsipar szereplői nehéz időszakon vannak túl, és a kilátások…
Tovább olvasom >A csirkemell a kedvenc – újra emelkedik a húsfogyasztás Magyarországon
A hazai vásárlók továbbra is a baromfihúst részesítik előnyben –…
Tovább olvasom >Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI-elemzés: Tovább csökkent a magyar ipari termelés
A magyar ipari termelés volumene két egymást követő évben csökkent…
Tovább olvasom >Visszatér a The Body Shop Belgiumba és Svájcba
A brit kozmetikai márka, a The Body Shop hamarosan visszatér…
Tovább olvasom >Digitális kedvezményappot indított a német Norma
Németországban új digitális kedvezményalkalmazást indított a Norma diszkontlánc június 2-án…
Tovább olvasom >