A Sirha Budapest programjai

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 12. 01. 17:09

Bocuse d’Or magyar döntő

A kiállítás második napján, február 8-án kerül megrendezésre a Bocuse d’Or magyar döntője. A gasztronómiai show lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy találkozzanak az ország legjobb szakácsaival, hiszen a rangos versenyen tíz, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által kiválogatott séf méri össze tudását, hogy elnyerjék hazánk képviseleti jogát Torinóban az európai döntőn. A versenyzők Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István, Volenter István lesznek.A hazai döntő alapanyagai a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma. //

Sirha Budapest Desszert verseny

A Desszert verseny 2018-ban harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A verseny szellemi atyja Kolonics Zoltán, Magyarország egyik legelismertebb kreatív cukrásza, akinek célja a verseny megalapításával, hogy létrehozzon egy olyan eseményt, ahol a fiatal elhivatott tehetségek bemutathatják tudásukat és művészi adottságaikat egy megmérettetés keretein belül. A versenyre a kiállítás első napján kerül sor, ahol a pályázók három munkája kerül értékelésre: gyümölcsös desszert, tányér desszert és artisztikai munka. A zsűrit ez alkalommal is a szakma kiválóságai alkotják

A verseny kiemelt szponzora a Goodwill National Trad­ing Kereskedelmi Kft. a Cacao Barry, a Capfruit és a Selmi Chocolate Machinery márkák képviseletében. További szponzorok a Bulfoni Kereskedelmi Kft., Coninvest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ÉCSY Kft., HOTEX-SERVICE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., PROGAST Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. //

Innovációs termékverseny

A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin 2018-ban harmadszor hirdeti meg közösen a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt, hogy előtérbe kerüljenek a kiállítók újdonságai. A versenyen a Sirha Budapest kiállítói indulhatnak a két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékeikkel, szolgáltatásaikkal. A versenyre hazai és külföldi kiállítók jelentkezését egyaránt várják a szervezők. A különböző kategóriák díjazott termékei a kommunikációs megjelenések mellett a kiállításon is bemutatásra kerülnek egy erre kialakított területen

A verseny kategóriái:

Élelmiszer és ital

Sütőipari és cukrászati termékek

Technológiák (konyhagépek, sütőipari berendezések, élelmiszeripari technológiák, higiéniai technológiák, szoftverek)

Szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték

Csomagolóipar és logisztika. //

Konferenciák és egyéb programok

A kiállítás ideje alatt és helyszínén több szakmai szövetség is tart konferenciát, mint a Pannon Gasztronómiai Akadémia, az Agrármarketing Centrum, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Olasz Külkereskedelmi Intézmény, a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A szakmai kapcsolatok támogatása érdekében 2018-ban is megrendezésre kerül a Enterprise Europe Network, PRIMOM alapítvány B2B találkozója, ahol a szakemberek előre egyeztetett időpontokban tárgyalhatnak egymással. Mindemellett olyan programok várják a szakembereket, mint a Szálloda és Étterem Design verseny beszámolója, vagy az egész napos pék és cukrászipari programok a G pavilonban felállított versenyhelyszínen. A folyamatosan frissülő programkínálat elérhető a kiállítás weboldalán: www.sirha-budapest.com. //

Future Store

A Jövő Áruháza egy felépített áruház-imitáció a kiállításon, ahol a Trade magazin mutatja be élelmiszerboltok számára az innovatív kereskedelmi megoldásokat. A Future Store sokadik alkalommal, de mindig megújuló kínálattal várja a szakmai közönséget, akik megismerkedhetnek a legújabb trendekkel, melyeket akár saját üzletükben is hasznosíthatnak. //

Catering Cup magyar döntő

Magyarországon első alkalommal várja a szakembereket a rendezvénygasztronómiai cégek megmérettetése a Catering Cup magyar döntője a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének szervezésében. A verseny 2018. február 6–7-én zajlik, a versenyzők a kiállítást megelőzően előkészítik a kacsa- és libamájból álló hideg előételt, rákmártásos pisztrángból álló meleg előételt, sertéshúsból álló főételt és a mangós csokoládédesszertet, melyet 7-én, a kiállításon büféasztalra tálalnak a kóstolásra. Az induló cégek az Albatros-Expo Catering Kft., Budapest Party Service Kft., Fody Event and Party Service Kft., Gundel Kft., La Fiesta Party Service Kft. az ország képviseletéért küzdenek majd a Sirha Lyon kiállításon megrendezésre kerülő világdöntőn. // 

Omnivore Budapest

A Sirha Budapest másik nagy újdonsága, hogy otthont ad az országba először érkező Omnivore elnevezésű eseménysorozatnak. Az Omnivore Franciaországból indult azzal a céllal, hogy kortárs konyha laboratóriumaként fórumot biztosítson a „Young Cuisine”-nek. Az Omnivore Budapest 2018. február 9-én várja a szakembereket egy egész napos programmal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A pavilonjában. A nap folyamán az eseménysorozat alapítói által kiválasztott közel tíz innovatív hazai séf tart 45 perces mesterkurzusokat, bemutatva a szakközönségnek saját gasztronómiai látásmódjukat, és azokat az egyéni megoldásokat, melyeket később a résztvevők is alkalmazhatnak munkájuk során. //

Közétkeztetési szakácsverseny

Hatodik alkalommal zajlik a közétkeztetésben dolgozók versenye, mely sorozatnak a döntője először kap helyet a Sirha Budapesten. A Közétkeztetési Szakácsverseny 2018. február 9-én zajlik majd, és a döntőbe jutott versenyzők egy előre meghatározott, kizárólag hazai alapanyagokat tartalmazó élelmiszerkosárból készítenek egyszerre modern és tradicionális ételeket. //

 

Kapcsolódó cikkeink