Pro Gastronomia díj – 2020

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 12. 10. 10:25

Kihirdették az idei Pro Gastronomia díj nyerteseit. A díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják – idén az elismerésekből a járványhelyzetben aktív érdekvédelmi munkát végző MVI két vezetőjének is jutott.

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda

2020-ban a Pro Gastronomia díjat Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa, Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa, valamint John Hobson – a Manchester Metropolitan University egyetemi docense érdemelte ki. Az ifjúsági díjat Lipták György séf, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta.
A “Pro Gastronomia” dí,jat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.
A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda; az ideiek ünnepélyes átadására a járványhelyzetre való tekintettel 2021-ben kerül sor.


Kapcsolódó cikkeink