Preston TradeCenter: bolti adatok azonnal

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 05. 21. 08:00

A gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacán egyre nagyobb szerephez jutnak a piaci adatok. Ma már nem elegendő az évente néhány alkalommal készített piacfelmérés vagy a becsült piaci pozíció. Konkrét és friss információkra van szükség, amely közvetlenül a boltokból származik.Ezen lehetőségek bolti szinten legtöbbször:
– a polci készlethiány megszüntetése,
– a központilag belistázott termékek jelenléte,
– a kihelyezés javítása, facingszám növelése,
– futó promóciók kommunikálása.
Mindez talán evidens a legtöbb cégnek, mégis kevesen rendelkeznek pontos információval arról, hogy például hány CBA üzletben van ott a top 3 cikkelemük. Sokan azt vágnák erre rá, hogy „hát mindegyikben, hiszen be van listázva”. Amikor azonban készítünk egy felmérést, rendszerint kiderül, hogy ez messze nincs így, 1000 felmért üzletből akár 2-300-ban is hiányzik a polcról a termék. Mivel ez mintavétellel, konkrét bolti felmérés nélkül nem derül ki, a cég nem látja a kiesett forgalmi számokat sem. Sokszor a tulajdonosi elvárás a forgalmi növekedésre egyszerűen a boltfelmérésben látható lyukak betömésével orvosolható, akár 10-20 százalékos mértékig is.
Cégünk 5 évvel ezelőtt dolgozta ki azt a mobil kereskedelmi információs rendszert, amelynek segítségével a bolti események óráról órára követhetőek, minden boltban felvett adat egy központi szerverre kerül fel, ahonnan részletes, bolti mélységű adatokat és kimutatásokat kaphatunk a kihasználatlan lehetőségekről.
A Preston TradeCenter adatai internetes hozzáféréssel elérhetőek a jogosultak számára, tehát egy vevőtárgyalás vagy egy belső értekezlet alatt is tudunk másodpercek alatt friss piaci információt kapni kész statisztika formájában, vagy például havi trendet nézni az adott bolt vagy üzletlánc polci megjelenésének/árai-nak alakulásáról.
A rendszer eseti felmérésre vagy bérletre is igénybe vehető. Előnye még, hogy beüzemelés és cégre szabott konfiguráció 1 hónap alatt elvégezhető, és SAP- vagy más vállalatirányítási rendszerrel is összekapcsolható.
Keresse cégünket a www.prestonpartner.com címen. (x)

Kapcsolódó cikkeink