Prémium sajt nyer aranyérmet a „sajtok Bocuse D’Or”-ján
A Vászolyi Sajtmanufaktúra aranyérmet nyert a rangos Mondial du Fromage versenyen, melyet francia és nemzetközi szakemberek zsűriztek.

A kép illusztráció
Ez már a második alkalom, hogy a vászolyi sajtműhely elnyerte a fődíjat. A győztes Balaton sajt egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet gondosan érlelnek, és rendszeresen gondoznak az érlelés során. A versenyen valódi kihívást jelentett, hiszen olyan kategóriában indultak, melyet a „sajtok Bocuse D’Or”-ként is emlegetnek.
A Balaton sajt már korábban is számos elismerést zsebelt be, például 2021-ben is aranyérmet nyert, és 2015 óta összesen négy alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán. Emellett szerepelt a frankfurti sajtversenyen is. A magyar sajtok tavaly is sikeresen szerepeltek a World Cheese Awards 2022 versenyen, ahol több magyar sajt is elnyerte a zsűri elismerését.
Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar sajtkészítés terén kiemelkedő minőségű termékek születnek, amelyek versenyképesek a nemzetközi piacon is. A sikeres magyar sajtműhelyek az innovációra és a minőségre helyezik a hangsúlyt, és ezek az erőfeszítések elismerést találnak a nemzetközi zsűrik részéről.
Kapcsolódó cikkeink
A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új ciklus, stabil működés, változatlan irány – bizalmat kapott az ÖRT vezetése
Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közgyűlése megerősítette a szervezet közvetlen…
Tovább olvasom >