Prémium sajt nyer aranyérmet a „sajtok Bocuse D’Or”-ján
A Vászolyi Sajtmanufaktúra aranyérmet nyert a rangos Mondial du Fromage versenyen, melyet francia és nemzetközi szakemberek zsűriztek.

A kép illusztráció
Ez már a második alkalom, hogy a vászolyi sajtműhely elnyerte a fődíjat. A győztes Balaton sajt egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet gondosan érlelnek, és rendszeresen gondoznak az érlelés során. A versenyen valódi kihívást jelentett, hiszen olyan kategóriában indultak, melyet a „sajtok Bocuse D’Or”-ként is emlegetnek.
A Balaton sajt már korábban is számos elismerést zsebelt be, például 2021-ben is aranyérmet nyert, és 2015 óta összesen négy alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán. Emellett szerepelt a frankfurti sajtversenyen is. A magyar sajtok tavaly is sikeresen szerepeltek a World Cheese Awards 2022 versenyen, ahol több magyar sajt is elnyerte a zsűri elismerését.
Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar sajtkészítés terén kiemelkedő minőségű termékek születnek, amelyek versenyképesek a nemzetközi piacon is. A sikeres magyar sajtműhelyek az innovációra és a minőségre helyezik a hangsúlyt, és ezek az erőfeszítések elismerést találnak a nemzetközi zsűrik részéről.
Kapcsolódó cikkeink
A magyar vásárlók kedvence: évente közel hárommillió sajt fogy a Kifli.hu-nál
A Kifli.hu vásárlóinak 72 százaléka időnként, 50 százaléka viszont rendszeresen…
Tovább olvasom >NAV: csaknem kéttonnányi lejárt szavatosságú sajtot találtak a pénzügyőrök egy kisteherautóban
Csaknem kéttonnányi ismeretlen eredetű, lejárt szavatosságú sajtot találtak a pénzügyőrök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >