Prémium sajt nyer aranyérmet a „sajtok Bocuse D’Or”-ján
A Vászolyi Sajtmanufaktúra aranyérmet nyert a rangos Mondial du Fromage versenyen, melyet francia és nemzetközi szakemberek zsűriztek.
Ez már a második alkalom, hogy a vászolyi sajtműhely elnyerte a fődíjat. A győztes Balaton sajt egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet gondosan érlelnek, és rendszeresen gondoznak az érlelés során. A versenyen valódi kihívást jelentett, hiszen olyan kategóriában indultak, melyet a „sajtok Bocuse D’Or”-ként is emlegetnek.
A Balaton sajt már korábban is számos elismerést zsebelt be, például 2021-ben is aranyérmet nyert, és 2015 óta összesen négy alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán. Emellett szerepelt a frankfurti sajtversenyen is. A magyar sajtok tavaly is sikeresen szerepeltek a World Cheese Awards 2022 versenyen, ahol több magyar sajt is elnyerte a zsűri elismerését.
Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar sajtkészítés terén kiemelkedő minőségű termékek születnek, amelyek versenyképesek a nemzetközi piacon is. A sikeres magyar sajtműhelyek az innovációra és a minőségre helyezik a hangsúlyt, és ezek az erőfeszítések elismerést találnak a nemzetközi zsűrik részéről.
Kapcsolódó cikkeink
3000 tonna sajtot exportált tavaly a svájci Lidl
Több mint 3000 tonna sajtot exportált a svájci Lidl 2023-ban,…
Tovább olvasom >Enyhült a prés a sajton
Nyögi még a közelmúlt horrorárait a sajtpiac: hiába normalizálódott az…
Tovább olvasom >Ismét átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >