Prémium minőségű ökotermékek a Neuner’s-től – A teakúrák ma már elválaszthatatlan részei a wellnessnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

Prémiumtermékek a bioélelmiszerek piacán is akadnak, és nincs ez másként az ökológiai gazdálkodásból származó gyógyteákkal sem. De vajon mitől lehet egy filternyi csipkebogyó különb a másiknál, vagy milyen speciális csomagolással lehet teljesebbé tenni egy wellness teakúra élvezetét? A Neuner’s termékei nemcsak ezekre a kérdésekre adják meg a választ, de egy olyan piaci résre hívják fel a figyelmet, amit ez idáig nem ismert fel senki Magyarországon.Az osztrák Neuner’s az 1800-as években indult családi vállalkozás, melyet ma is egy Neuner vezet. Természetgyógyászati termékeikkel egész Európát ellátják, Szlovéniától Franciaországig, Olaszországtól Németországig. Nevük mára garancia a minőségre.
– A TradeBio Kft. cégfilozófiájához tartozik, hogy nem szeretnénk konkurenciát teremteni a magyar gyártóknak. Éppen ezért fordultunk a prémiumkategóriás bioélelmiszerek felé – meséli el Szelezsán Szilvia, hogyan is akadtak rá a nagy múltú cégre. Kínálatukban eddig is elsősorban osztrák, főleg tiroli ökotermékek szerepeltek, amit mostantól a Neuner’s gyógyteák tesznek teljessé.
A bio minősítés természetesen már önmagában garanciát jelent a minőségre és az egészségre. Hogy ez mivel fokozható még? Például az egyedi csomagolással, amely azonban korántsem öncélú!
– Ma már a minőségi wellness-szolgáltatásoknak szerves része egy teakúra. A vendég forró vizet tölt a bögréjébe, majd kiválasztja az ízlésének, egyéniségének vagy hangulatának leginkább megfelelő teát. Mindezt természetesen a spa részlegben, ahol gőzben vagy akár vízben kortyolhatja kedvenc italát – mutatja be a nyugaton elterjedt, s Magyarországon is egyre inkább hódító szokást Krizsán Endre marketingmenedzser. A Neuner’s Wellness teákat éppen erre fejlesztették ki. A dobozokban aromazáró alumíniumtasakok egyesével védik a filtereket. Ez nemcsak megjelenésében sugallja a kiemelkedő minőséget, de megóvja a füveket attól, hogy vizes kézzel megfogva, vagy akár csak a fürdő forró gőzében átnedvesedjenek. A tasakokon húsz nyelven szerepel, hogy milyen növényeket rejtenek, így a vendég akkor is felismeri, ha nem dobozban teszik elé.
A hat wellness-tea, azonban csak egyik kategóriáját jelenti a 18 termékből álló Neuner’s teacsaládnak. A klasszikus monoteák (vagyis az egyetlen gyógynövényt tartalmazó készítmények) és a távoli országok ízeit kínáló teakülönlegességek mellett kismamáknak és csecsemőknek is kínálnak keveréket. Ez utóbbi különlegessége, hogy – a piacon egyedülálló módon – már egyhetes kortól adható!
– Sok teagyártó próbál azzal takarékoskodni, hogy csökkenti a filterenkénti töltősúlyt: a szokásos két gramm helyett gyakran már egygrammos kiszerelésekkel találkozni – mutat rá Krizsán Endre. – Mi minden teánál annyit töltünk a filterbe, amennyi a legoptimálisabb a kívánt íz- és gyógyhatás eléréséhez. Ez a csipkebogyónál például 3,5 grammot jelent.
Vagyis, bármilyen különös, a Neuner’s-nél a prémium minőség a mennyiségre is vonatkozik. (X)

Kapcsolódó cikkeink