Prémium menüket is kínál idén az Országos Étterem Hét
A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kínálta prémium menükkel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között.
A vendégek a szokásoknak megfelelően minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron. Emellett újításként a program szervezői bevezették a 4900 forintos, úgynevezett prémium menüt, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a legdrágább, csúcskategóriájú vendéglátó egységek kínálatát is. Eddig csaknem 120 étterem csatlakozott a programhoz, mintegy 20 százalékuk kínál prémium menüt.
Az új kategória kialakítása mellett a korábbi Étterem Hetek vendégeinek visszajelzései alapján döntöttek – mondta el Kiss Zoltán, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársa a program szerdai bemutató sajtótájékoztatóján Budapesten.
A legutóbbi, ősszel rendezett Étterem Héten 117 étteremben rekordszámú, 23 ezer vendég fogyasztotta az összeállított háromfogásos menüket. Megugrott azok száma is, akik az egy hét alatt több étterem kínálatát is kipróbálták.
A programban idén is több olyan étterem vesz részt, amely szerepel az ötven legjobb magyar étterem között, sőt, Michelin-ajánlással rendelkező vendéglátó helyek közül is választhatnak az érdeklődők, akik a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem, kizárólag online lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.
A kínálat széles körű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Női vállalkozók a főszerepben – kiemelt helyet ad a foodora a női étterem-tulajdonosoknak
Egyedi kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók fontosságára…
Tovább olvasom >Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >Elindult az asztalfoglalás a tavaszi országos étterem hétre
Idén tavasszal március 13 – 30. között élvezthetik előnyös menüárakon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >