Prémium menüket is kínál idén az Országos Étterem Hét
A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kínálta prémium menükkel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között.
A vendégek a szokásoknak megfelelően minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron. Emellett újításként a program szervezői bevezették a 4900 forintos, úgynevezett prémium menüt, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a legdrágább, csúcskategóriájú vendéglátó egységek kínálatát is. Eddig csaknem 120 étterem csatlakozott a programhoz, mintegy 20 százalékuk kínál prémium menüt.
Az új kategória kialakítása mellett a korábbi Étterem Hetek vendégeinek visszajelzései alapján döntöttek – mondta el Kiss Zoltán, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársa a program szerdai bemutató sajtótájékoztatóján Budapesten.
A legutóbbi, ősszel rendezett Étterem Héten 117 étteremben rekordszámú, 23 ezer vendég fogyasztotta az összeállított háromfogásos menüket. Megugrott azok száma is, akik az egy hét alatt több étterem kínálatát is kipróbálták.
A programban idén is több olyan étterem vesz részt, amely szerepel az ötven legjobb magyar étterem között, sőt, Michelin-ajánlással rendelkező vendéglátó helyek közül is választhatnak az érdeklődők, akik a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem, kizárólag online lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.
A kínálat széles körű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >Hello METRO, HelloPay!
Júliustól a METRO kínálatából, valamint a nagykereskedelem értékesítőin keresztül országszerte…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >