Pöttyös Panni és a Habos mogyoró

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 30. 10:22

Varga Margit Pöttyös Panni fantázianevű alkotása nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája 2017 versenyt, amelyet idén is közösen hirdetett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a cukrászok ipartestülete.

A budapesti Zazzi Cukrászda cukrászának tortája nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilvaréteg édessége. Utóbbi jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta mindössze 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz (képünkön).

Magyarország Tortája idén az ugyancsak budapesti SUGAR! Design Cukrászda munkatársának, Vaslóczki Orsolyának Balatoni Habos Mogyorója lett. A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják. Az alapítvány különdíját a Horváth Cukrászda Homok aranya és az Édességlabor Kócos kajszija, a főtámogató különdíját pedig a Frer Cukrászda Málnás passiója érdemelte ki – mindhárman fővárosiak. //

Kapcsolódó cikkeink