Pöttyös Panni és a Habos mogyoró
Varga Margit Pöttyös Panni fantázianevű alkotása nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája 2017 versenyt, amelyet idén is közösen hirdetett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a cukrászok ipartestülete.
A budapesti Zazzi Cukrászda cukrászának tortája nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilvaréteg édessége. Utóbbi jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta mindössze 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz (képünkön).
Magyarország Tortája idén az ugyancsak budapesti SUGAR! Design Cukrászda munkatársának, Vaslóczki Orsolyának Balatoni Habos Mogyorója lett. A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják. Az alapítvány különdíját a Horváth Cukrászda Homok aranya és az Édességlabor Kócos kajszija, a főtámogató különdíját pedig a Frer Cukrászda Málnás passiója érdemelte ki – mindhárman fővárosiak. //
Kapcsolódó cikkeink
Mennyit kell inni nyáron? – ajánlás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől
A forró nyári napok és a fokozott fizikai igénybevétel miatt…
Tovább olvasom >Magyarország Tortája 2025 Elődöntő
Idén is elstartolt az ipartestület legnépszerűbb és legismertebb programja, a…
Tovább olvasom >Tálcán kínált jövő: mit jelent a fenntartható táplálkozás?
A fenntartható táplálkozás nem csupán környezetvédelmi, hanem egészségügyi és gazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >