Potenciális beszállítóival találkozott a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 24. 00:03

Debrecenben tartotta első regionális beszállítói találkozóját a Tesco. A hipermarketlánc olyan kisebb cégekkel ismerkedett – köztük helyi specialitásnak számító termékek előállítóival – , melyek regionális szinten a cég beszállítóivá válhatnak.

November 19-én, Debrecenben hívta életre első regionális beszállítói találkozóját a Tesco-Global Áruházak Zrt. Az áruházlánc új kezdeményezésével azoknak a magyar kis és középvállalkozásoknak szeretne segíteni, amelyek méretüknél fogva országos szinten ugyan nem, de helyi viszonylatban, néhány áruházat illetően, beszállítóivá válhatnak a Tescónak. Így a vásárlók által keresett jó minőségű, helyi specialitások is minél nagyobb választékban kerülhetnek a Tesco áruházak polcaira.
A debreceni Kölcsey Központban megtartott egész napos fórumra három megye (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) olyan élelmiszeripari cégei kaptak meghívót, amelyek kapacitásuknál fogva képesek megfelelő mennyiségű és jó minőségű terméket előállítani.
A debreceni találkozón – amely úttörő jelentőségű a Tesco kisbeszállítói kapcsolatrendszerének kialakításában – mintegy 30 cég képviselői vettek részt, akik üdvözölték a Tesco kezdeményezését. Többen kiemelték, hogy a találkozó során olyan lehetőség nyílt meg előttük, mely eddig, megfelelő termelési kapacitás hiányában nem adódott számukra.
„Tisztában vagyunk vele, hogy fogyasztóink szeretnének több helyi terméket látni az áruházaink polcain. Tudjuk azt is, hogy a kisebb beszállítók mindeddig nehézségekbe ütköztek, egy nagyobb áruházláncba történő beszállítás során. Jelenlegi kezdeményezésünk alkalmas mindkét kérdés együttes megoldására. Olyan lelkes partnereket keresünk, akik ismerik és szeretik a saját régiójukat és annak specialitásait”, mondta John Scouler, a Tesco kereskedelmi igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink