Feljebb pozicionálnak
Megelégelték a Vörösmarty téri karácsonyi vásár vendéglátósai, hogy gasztronómiai kínálatukat rendszeres bírálják. Arra kerestek megoldást, milyen formában tudnak minőségi gasztronómiát biztosítani a nagy látogatottságú rendezvényen.
Segítségül Bán Teodórát, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatóját hívták – sikerrel: a szervezet nemcsak kreatív ötletekkel, de anyagilag is támogatta a kezdeményezést. Hütte néven egy közel 100 négyzetméteres pavilont alakítottak ki azzal a céllal, hogy hagyományhűen vonultassa fel a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit – kistermelői alapanyagokkal, illetve értő szakemberek: borászok, sommelier-k, pálinkamesterek, sörfőzők, baristák, kávépörkölők közreműködésével.
Kiss Zoltán
tulajdonos-ügyvezető
XXL Catering
– A Hütte látványkonyhája az Adventi Vásár egész vendéglátását reprezentálja, benne egy állandó séf mellett számos vendégszakács mutatja meg tudását: bemutatókat és kóstoltatásokat tartanak – mondta el lapunknak Kiss Zoltán, az egyik érintett vállalkozás, az XXL Catering tulajdonos-ügyvezetője. – A tematikus hetek keretében minden hétfőn változik az „étlap”, más és más ételfajták kerülnek a figyelem fókuszába. Az ínyencségek, amit a Hüttében kóstolhatnak az érdeklődők, kissé egyszerűbb iskolázásban, de mind megtalálhatók a téren működő valamelyik standon. //
Kapcsolódó cikkeink
Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >7000 forintos töltött káposzta, 1800 forintos rétes – brutálisak az árak a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron
Budapesten idén is megkezdte működését a Vörösmarty téri karácsonyi vásár,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >