Plusz pont a papírdobozos innivalóknak

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 10. 26. 08:30

A papírdobozos csomagolás nem teljesít rosszabbul, mint az újrafelhasználható műanyag palackok, legyen szó gyümölcsléről, vagy tejről.

A papír sokszor jobb, mint a műanyag

Egy felmérésben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hol vannak a gyenge és az erős pontjai az egyes csomagolási formáknak, és hogyan lehet azokat optimalizálni. Az egyik alapvető eredmény az, hogy rossz következtetésekhez vezethet az, ha a közvélemény túlságosan a magas újrahasznosítási arányra fókuszál.

Egy műanyag palack ugyanis sokszor rosszabbul szerepel a hulladékkezelési rendszerekben, mint az újrahasznosítható palackok és italos kartondobozok. Éppen ezért olyan csomagolási megoldásokra van szükség, amelyek a lehető legkevesebb új fosszilis forrásokat használják a gyártás során, és az alacsony karbonmennyiségű gazdaság felé igyekeznek.

A kartondobozos italcsomagolás gyártói nemrég közösen azt a célt tűzték ki, hogy legkésőbb 2030-ra egész Európában kizárólag olyan csomagolásokat gyártanak, amelyek teljes egészében megújuló, vagy újrahasznosított nyersanyagból származnak.

Packaging 360

Kapcsolódó cikkeink