Plusz pont a papírdobozos innivalóknak
A papírdobozos csomagolás nem teljesít rosszabbul, mint az újrafelhasználható műanyag palackok, legyen szó gyümölcsléről, vagy tejről.
Egy felmérésben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hol vannak a gyenge és az erős pontjai az egyes csomagolási formáknak, és hogyan lehet azokat optimalizálni. Az egyik alapvető eredmény az, hogy rossz következtetésekhez vezethet az, ha a közvélemény túlságosan a magas újrahasznosítási arányra fókuszál.
Egy műanyag palack ugyanis sokszor rosszabbul szerepel a hulladékkezelési rendszerekben, mint az újrahasznosítható palackok és italos kartondobozok. Éppen ezért olyan csomagolási megoldásokra van szükség, amelyek a lehető legkevesebb új fosszilis forrásokat használják a gyártás során, és az alacsony karbonmennyiségű gazdaság felé igyekeznek.
A kartondobozos italcsomagolás gyártói nemrég közösen azt a célt tűzték ki, hogy legkésőbb 2030-ra egész Európában kizárólag olyan csomagolásokat gyártanak, amelyek teljes egészében megújuló, vagy újrahasznosított nyersanyagból származnak.
Packaging 360
Kapcsolódó cikkeink
Vihar előtti csend?
Megjelentek az első visszaváltási díjas műanyag, fém- és üvegpalackok a…
Tovább olvasom >Komoly fenntarthatósági problémák vannak a csomagolás terén az e-kereskedelemben
Az online vásárlások térnyerésével a csomagolási méretek optimalizálása komoly kihívást…
Tovább olvasom >Idén is visszagyűjti a feleslegessé vált mobiltelefonokat az Auchan
Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >