Plusz pont a papírdobozos innivalóknak
A papírdobozos csomagolás nem teljesít rosszabbul, mint az újrafelhasználható műanyag palackok, legyen szó gyümölcsléről, vagy tejről.
Egy felmérésben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hol vannak a gyenge és az erős pontjai az egyes csomagolási formáknak, és hogyan lehet azokat optimalizálni. Az egyik alapvető eredmény az, hogy rossz következtetésekhez vezethet az, ha a közvélemény túlságosan a magas újrahasznosítási arányra fókuszál.
Egy műanyag palack ugyanis sokszor rosszabbul szerepel a hulladékkezelési rendszerekben, mint az újrahasznosítható palackok és italos kartondobozok. Éppen ezért olyan csomagolási megoldásokra van szükség, amelyek a lehető legkevesebb új fosszilis forrásokat használják a gyártás során, és az alacsony karbonmennyiségű gazdaság felé igyekeznek.
A kartondobozos italcsomagolás gyártói nemrég közösen azt a célt tűzték ki, hogy legkésőbb 2030-ra egész Európában kizárólag olyan csomagolásokat gyártanak, amelyek teljes egészében megújuló, vagy újrahasznosított nyersanyagból származnak.
Packaging 360
Kapcsolódó cikkeink
Sikeres konzorciumi projektet zárt a Mol és a Pannon Egyetem
Sikeres konzorciumi projektet zárt a Mol és a Pannon Egyetem,…
Tovább olvasom >Van egy szkepszis a fenntarthatóság terén
A Capgemini Kutatóintézet 2024-es felmérése szerint a vállalatok fenntarthatóság terén…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >